Blomkålsmos

Portioner: 1

Tid: 10 min.

Ingredienser:
  • 3-4 mellem blomkålsbuketter
  • vand
  • ½ dl. sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning
  • Fedtstof (smør eller olie)
  • 1 spsk. purløg

Kom blomkålsbuketterne i en gryde med vand så det dækker, lad det koge i ca.5-10 min., eller til de er møre. Hæld vandet fra og kom purløg ved. Blend til en passende konstistens og tilsæt fedtstof og mælk.

23 kommentarer
  • Rikke siger:

    Er blomkål ik noget man skal vente lidt med at lave til børn her tænker jeg 4 mdr?

  • Anja siger:

    Kan det fryses ned?

  • Kristina siger:

    Hej. Kan det fryses?

    • Hej Kristina.

      Ja det kan du sagtens, faktisk i op til 4 mdr. – men jeg vil anbefale du kun fryser det i 2 mdr. da det kan miste smagen. Du skal vente med at tilsætte mm eller mme, hvis du fryser det. Tilsæt først mælken når du skal bruge det.

      Mvh. Trine

  • Julie siger:

    Hvordan gør man hvis man vil tilsætte mme pulver?

  • Mona siger:

    Hej,
    Fantastisk hjemmeside 🙂
    Hvordan vil du bruge denne mos? Som ren ret eller ovenpå anden mos?

    • Hej Mona.

      Mange tak, jeg er glad for at hører at du kan bruge hjemmesiden.

      Jeg har brugt den som tilbehør til f.eks. et par kødboller eller lidt dampet fisk. Men den er også god til et sent måltid om eftermiddagen, evt. med lidt frugtmos blandet i 😉

      Mvh. Trine

      • Karina siger:

        Hvornår er det, at de må begynde at få fx kødboller og fisk? Vel ikke allerede fra 4-mdr alderen eller hvad?

  • Camilla siger:

    Hej 🙂

    Fantastisk side 🙂
    Kan se du skriver at du tilsætter 2-3 måleskeer mme til sådan en portion. Er det bare mme pulver eller er det 2-3 måleskeer i 60-90 ml vand??

    (Og er det det samme for gulerødsmos?)

    Mvh Camilla

    • Hej Camilla.

      Mange tak, jeg er glad for at du kan bruge den.

      Hvis du vælger ikke at gøre det med færdiglavet mme som i opslriften, så hælder du 2-3 måleskeer mme pulver i den færdige grød 😉

      Mvh. Trine

  • Inger siger:

    Lækkert! Det skal prøves:-). Jeg skal lige have det skåret ud i pap;-). Man kan vælge at blande færdiglavet mme i hvilket giver fint mening. Men man kan også putte 2 – 3 måleskeer pulver i den færdige grød? Men så er der jo ikke noget væske i? Eller misforstår jeg det?
    Super side – tak for det

    • Hej Inger.

      Hehe det er helt iorden. Det er lidt afhængigt af hvor tyk du gerne vil have mosen. Blomkål udskiller meget væske i sig selv når den blendes, så du kan sagtens tilsætte ren pulver, men dog ikke mere end mængden af portionen.

      Mvh. Trine

  • Diana nielsen siger:

    Hejsa…
    Behøver man at tilsætte modermælk i de forskellige mos?
    Jeg ammer stadig, min datter er 5 mdr. Jeg kommer dog smør eller olie i mosen. Grød laver jeg af min egen modermælk.

  • Camilla siger:

    Kan man godt fryse det når det er lavet på MME?

  • Irena siger:

    Hej Trine jeg ville lige høre om hvor lang tid mosen kam være på køl.
    Og skal mosen opvarmes igen, eller må det godt spises koldt?
    Og jeg ammer helt normalt dagen lang, så det er faktisk ligegyldigt mef mme i mosen eller hvordan.
    Mvh. Irena

    • Hej Irena.

      Mosen kan holde to dage i køleskabet i en tætsluttet beholder – den kan godt spises kold, men tror den smager bedst lunet.
      Det er selvfølgelig svært at vide hvor meget baby får når man ammer, men så længe du har fornemmelsen af at baby får nok mælk, så behøves det ikke tilsættes.

      Mvh. Trine

  • Ronja siger:

    Nu bliver jeg nødt til også at spørge 🙂
    Jeg brugte dine opskrifter til min store pige og der blandede jeg mme i, men jeg havde blandet det med vand inden – kan man lade Værsgod med at blande det med vand og bare pruge pulver? Her tænker jeg ikke kun på denne opskrift, men sådan generelt 🙂
    Mindste pigen er lige startet på smagsprøver og vil jo gerne gøre det rigtigt – nu hvor jeg åbenbart har gjort det forkert med den store ?

    Mvh
    Ronja

  • Mette siger:

    Ang purløg. Så må baby’er ikke få frisk purløg/krydderurter på deres mos, det skal koges med og så må det ikke opvarmes igen. Ellers kog det for sig og kom det i den portion som serveres for baby, og resten af blomkålsmosen kan derved gemmes/fryses. Kilde: netsundhedsplejersken

  • Skriv et svar til Trine Juul Christensen Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *