Figenstænger

Portioner: 15-20 stk.

Tid: 15 min.

Ingredienser:
  • 10 tørrede figner
  • 10 stenfri svesker
  • 1 dl. jumbo rosiner
  • 50 g. hasselnødder
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 spsk vand
  • kokosmel til at vende stængerne i

Skær stilkene af fignerne og hak dem groft, sammen med sveskerne. Hak/blend hasselnødderne meget fint. Hæld svesker, figner, rosiner, hakket hasselnødder og kokosmel i en foodprocessor og blend det til en fin masse.

Tag massen op og ælt vandet i. Form nu figenstængerne i den ønskede form og størrelse, det er kun fantasien der sætter grænser 🙂 Beklæd dem med kokos mel og opbevar dem i en lufttæt dåse, evt. i køleskabet.

NB: Figenstængerne skal spises med måde. Pga. rosinerne og sveskerne kan det godt give løs mave, ved for store mængder

Fryseegnet: Nej

9 kommentarer
  • Astrid siger:

    Hvordan er holdbarheden på disse?

    • Trine Juul siger:

      Hej Astrid.
      Jeg havde dem i en tætsluttet beholder i køleskabet i c. 2 uger. De var stadig spiselige, men en smule hårde. Så jeg vil nok anbefale max 1,5 uge.
      God weekend!
      Mvh. Trine

  • Rikke siger:

    Må de godt få nødder i denne alder ?

    • Hej Rikke.

      Når vi snakker figenstang, som i dette tilfælde, og hasselnødderne er meget fin blendet sammen med resten af ingredienserne, så må de gerne. Snakker vi hele nødder, så for guds skyld NEJ! Jeg mener de først kan administrer nødder i en alder af 4-5 år, men det er bare min mening 😉

      Mvh. Trine

  • Henriette siger:

    Hej.

    Kan man erstatte hasselnødder med noget andet end nødder ? Min man kan ikke tåle hasselnødder, så vil lige vente lidt med at afprøve om min datter kan. Vh henriette

  • Mary siger:

    Kan man ikke erstatte sveskerne med dadler? 🙂

  • Suzan Colding siger:

    Kan de fryses?

  • Skriv et svar til Trine Juul Christensen Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *