Der har været stor efterspørgsel på babykiks og har tidligere haft en opskrift liggende, men fjernede den igen. Jeg har nu lavet en opdateret version af den gamle opskrift. God appetit 🙂
Alle ingredienser røres sammen og æltes godt igennem. Dejen lægges i en skål med film over og stilles i køleskabet i en ½ time.
Herefter rulles dejen ud og uanset hvad SKAL kiksene være mindst 0,5-0,8 cm tykke, da de ellers knækker nemt. Udstik eller skær kiksene ud og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen ved 180 grader i 15 min. Når kiksene kommer ud er de en smule bløde, men så snart de er kolde bliver de hårde.
Ølandshvedemel fås bl.a. online hos Bagetid.dk
HOLD ALTID ØJE MED BABY NÅR DE SIDDER MED KIKSENE, LAD DEM IKKE SPISE UDEN OPSYN!
Hvis man vil spare på produkter med højt glutenindhold er det faktisk en god ide at bruge “dårligt” mel, altså mel med lavt proteinindhold (ca. 9-10 g/100g) – kan jo stadig godt være f.eks. økologisk. Protein (og dermed gluten) hjælper med hævning i brød, men kiks skal ikke hæve særlig meget og derfor kan man spare på gluten ved ikke at bruge “godt” brødmel.
Hej Mette.
Mange tak for dit gode tip 🙂 Der blev jeg også lige en helt del klogere.
Mvh. Trine
Hej Trine
Der er nævnt en opskrift på kiks uden gluten… Må jeg bede om den?
Hej Charlotte.
Den er hermed sendt til dig 🙂
Må jeg også bede om opskriften uden gluten. Min datter er godt 8 måneder, så hun må vel også få disse?
Vil stadig gerne have den anden:-)
Hej Janni.
Jeg har sendt opskriften til dig. Der er stor efterspørgsel, så jeg tror jeg ligger den på hjemmesiden 🙂
Jeg er sikker på at din datter kan administrerer dem, bare du holder øje med hende.
Mvh. Trine
Hvor længe er holdbarheden og kan de fryses?
Hej Sanne.
De kan holde max 1 uge i en tætsluttet dåse. Jeg vil ikke anbefale at fryse dem ned, det bliver de bløde og gummi-agtige af.
Mvh. Trine
Kan man bruge rugmel som grov hvedemel?
Hej Pernille.
Ja det kan du godt, men så skal du tilsætte en smule mere væske da den grove mel suger lidt mere.
Mvh. Trine
Hej 🙂
Kan man bruge 100 g speltmel i atedet for ølandsmel og evt. 50 gram blended rugflager i stedet for? 7.5 mdr gammel baby
Hej Sus.
Jeg har ikke forsøgt mig med det, men indholdsmæssigt/ernæringsmæssigt kan du godt bruge det i stedet for – men jeg ved ikke hvordan resultatet bliver? Men du må meget gerne vende tilbage med resultatet, hvis du afprøver det 🙂
Mvh. Trine
Hej,
Hvad kunne man bruge i stedet for mælk? De nye anbefalinger går jo på at undgå komælk til børn under 12 mdr., så kunne man finde et alternativ?
Tak for nogle lækre opskrifter og god inspiration – havregrødspandekager blev prøvet herhjemme i dag og de var et HIT! 🙂
Mvh Christina
PS. Jeg tilsatte lidt vanilje og kanel til pandekagerne og pressede lidt appelsin ud over dem. Det smagte virkelig godt, men der kom også lidt duft af jul – ups 🙂
Hej Christina.
Jeg er meget glad for at hører at du kan bruge hjemmesiden 🙂 Det lyder meget lækkert med vanilje, kanel og appelsin, det er jeg selv nødt til at prøve! Tak for tippet.
Du kan skifte mælken ud med vand eller evt. soyamælk/mandelmælk.
Mvh. Trine