Babykiks m. kanel og vanilje

Portioner: 15-18 stk.

Tid: 1 time

Ingredienser:
  • 100 g. majsmel
  • 50 g. havregryn
  • 100 g. ølandshvedemel eller anden god hvedemel
  • 50 g. grov ølandshvedemel eller anden god grovhvede
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. ren vanilje, enten pulver eller fra vaniljestang
  • 1½ tsk. kanel
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl. sødmælk

Der har været stor efterspørgsel på babykiks og har tidligere haft en opskrift liggende, men fjernede den igen. Jeg har nu lavet en opdateret version af den gamle opskrift. God appetit 🙂

Alle ingredienser røres sammen og æltes godt igennem. Dejen lægges i en skål med film over og stilles i køleskabet i en ½ time.

Herefter rulles dejen ud og uanset hvad SKAL kiksene være mindst 0,5-0,8 cm tykke, da de ellers knækker nemt. Udstik eller skær kiksene ud og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sættes i ovnen ved 180 grader i 15 min. Når kiksene kommer ud er de en smule bløde, men så snart de er kolde bliver de hårde.

Ølandshvedemel fås bl.a. online hos Bagetid.dk

HOLD ALTID ØJE MED BABY NÅR DE SIDDER MED KIKSENE, LAD DEM IKKE SPISE UDEN OPSYN!

P1000225

P1000228

14 kommentarer
  • Mette S. Andresen siger:

    Hvis man vil spare på produkter med højt glutenindhold er det faktisk en god ide at bruge “dårligt” mel, altså mel med lavt proteinindhold (ca. 9-10 g/100g) – kan jo stadig godt være f.eks. økologisk. Protein (og dermed gluten) hjælper med hævning i brød, men kiks skal ikke hæve særlig meget og derfor kan man spare på gluten ved ikke at bruge “godt” brødmel.

  • Charlotte siger:

    Hej Trine
    Der er nævnt en opskrift på kiks uden gluten… Må jeg bede om den?

  • Janni Larsen siger:

    Må jeg også bede om opskriften uden gluten. Min datter er godt 8 måneder, så hun må vel også få disse?
    Vil stadig gerne have den anden:-)

    • Hej Janni.

      Jeg har sendt opskriften til dig. Der er stor efterspørgsel, så jeg tror jeg ligger den på hjemmesiden 🙂

      Jeg er sikker på at din datter kan administrerer dem, bare du holder øje med hende.

      Mvh. Trine

  • Sanne siger:

    Hvor længe er holdbarheden og kan de fryses?

  • Pernille siger:

    Kan man bruge rugmel som grov hvedemel?

  • sus siger:

    Hej 🙂
    Kan man bruge 100 g speltmel i atedet for ølandsmel og evt. 50 gram blended rugflager i stedet for? 7.5 mdr gammel baby

    • Hej Sus.

      Jeg har ikke forsøgt mig med det, men indholdsmæssigt/ernæringsmæssigt kan du godt bruge det i stedet for – men jeg ved ikke hvordan resultatet bliver? Men du må meget gerne vende tilbage med resultatet, hvis du afprøver det 🙂

      Mvh. Trine

  • Christina siger:

    Hej,
    Hvad kunne man bruge i stedet for mælk? De nye anbefalinger går jo på at undgå komælk til børn under 12 mdr., så kunne man finde et alternativ?

    Tak for nogle lækre opskrifter og god inspiration – havregrødspandekager blev prøvet herhjemme i dag og de var et HIT! 🙂

    Mvh Christina

    PS. Jeg tilsatte lidt vanilje og kanel til pandekagerne og pressede lidt appelsin ud over dem. Det smagte virkelig godt, men der kom også lidt duft af jul – ups 🙂

    • Hej Christina.

      Jeg er meget glad for at hører at du kan bruge hjemmesiden 🙂 Det lyder meget lækkert med vanilje, kanel og appelsin, det er jeg selv nødt til at prøve! Tak for tippet.

      Du kan skifte mælken ud med vand eller evt. soyamælk/mandelmælk.

      Mvh. Trine

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This