Gør det nemmere for dig selv at holde haven, når du er forælder

Hvis du er forælder til en baby, har du uden tvivl nok gøremål. Foruden at lave sund og nærende mad til din baby, skal du også sørge for, at han eller hun får nok omsorg. Kommer i bad. Lærer en masse forskellige ting og er elsket. Sagt med andre ord er to-do-listen lang, når du er forælder til en lille én. Derfor er det også en god idé at overveje, hvilke pligter du kan minimere.

Som nybagt forælder er det sjældent havearbejde, der vækker interessen. Derfor kan du med fordel overveje, hvordan du kan minimere mængden af havearbejdet. På den måde får du mere tid og energi til at fokusere på din baby.

Skaf dig af med besværlig beplantning

Der findes hundredvis, hvis ikke tusindvis, af forskellige slags beplantninger. Nogle af dem kan mere eller mindre passe sig selv. Andre kræver mere af dig. Når du bliver forælder, ændrer dine prioriteter og tidsforbrug sig. Hvis du derfor tidligere har brugt meget tid på din have, har du muligvis ikke den samme lyst til dette længere.

Derfor kan det være en god idé at skaffe dig af med den beplantning i haven, som måtte kræve meget vedligeholdelse. På den måde behøves du ikke arbejde så meget i haven, som du plejer.

Anlæg et bunddække

Ud af alt havearbejdet er det sjældent ukrudtslugning, som folk finder glæde ved. Til gengæld er det utroligt tidskrævende. Derfor kan det også være en god idé at anlægge et bunddække. Et bunddække kan bestå af for eksempel planter eller bark. Formålet med bunddækket er at skygge for solen, så den ikke når ned til ukrudtet. På den måde får ukrudtet ringe vækstbetingelser.

Der findes mange forskellige slags bunddække. Alle har de forskellige fortrin og ulemper. Derfor må det også være op til din konkrete vurdering, hvilken slags bunddække, der passer bedst til din have.

Fordelen ved at vælge kakaoflis som bunddække

Når du skal udvælge et bunddække, har du mulighed for at vælge kakaoflis. Det er et klimavenligt naturprodukt, der samtidig bidrager til en optimal udnyttelse af verdens ressourcer. Kakaoflis består nemlig af de overskydende kakaoskaller fra chokoladeproduktionen.

Kakaoflis kan både hjælpe med:

  • At forhindre ukrudt
  • Hæmme dræbersnegle
  • Isolere planter mod frost

Alt dette gør kakaoflisen helt uden at indeholde skadelige kemikalier.

Dekorativ og nærende

Kakaoflis er en meget dekorativ form for bunddække. Med sine flotte brune nuancer skaber den et flot og naturligt udtryk i din have. Derfor kan du med fordel anvende kakaoflis til alle dine bede.

Derudover hjælper kakaoflisen også med at give jorden en både sund og god balance. Kakaoflisen øger nemlig jordens humusindhold. Samtidig tilfører kakaoflisen også flere gode næringsstoffer til jorden. Blandt andet kalium og fosfor.

Derfor er kakaoflis et godt valg, når du gerne vil have et æstetisk bunddække, der hæmmer ukrudtsvæksten og samtidig nærer jorden.