Skab Balance Mellem Alenetid Og Kvalitetstid Med De Små I Huset

Når man går fra at være 2 til 3 eller 4 indskrænkes alenetiden. Det kan være rigtig svært at nyde sin ellers tiltrængte alenetid, når man plages af den dårlige samvittighed om, at man ikke er nok sammen med de små derhjemme. Det kan føre til pres og træthed, men det er blandt andet også derfor det er vigtigt, at tage sig tid til at hygge sig alene og til gengæld sørge for, at få god kvalitetsted når man er sammen med sine kære.

Det er okay at have alenetid

Der er mange der er bange for at miste sig selv når bliver mere end to i huset. Derfor kan det være en god idé, at forberede sig på denne tid inden. 

Det kan man for eksempel gøre ved, at lave en liste over de ting man gerne vil prioritere og afstemme forventninger med sin kæreste. Det kan også være, at man simpelthen har brug for at reevaluere den måde man har kvalitetstid på, måske ved at tage sine kære med til arrangementer med sine venner, eller ved at skabe alenetid for sig selv derhjemme.

Det er ikke alle, der bor tæt på pasningsmuligheder og det er her man bliver nødt til at være kreativ. Man kan overveje forskellige måder at slappe af derhjemme, og koble fra at være “den voksne”: NetBet tilbyder for eksempel forskellige typer af blackjack, hvis man vil stimuleres lidt mere end ved bare at se fjernsyn. Det er nemt og hurtigt uden at man behøver finde nogen, der kan passe de små!

Tag den lille med i køkkenet

Det kan også være, at man skal tænke på nye måder at have kvalitetstid med de små – i stedet for at sætte tid af til at se film eller lægge perler, kan man tage dem med i køkkenet og dermed nyde tiden sammen uden at blive stresset over, at man stadig mangler at lave mad.

Desuden er det sundt for dem at være med i køkkenet, fordi det skærper deres sanser, motorik og fantasi alt imens de får mere selvtillid af, at have lært noget nyt. Hvis ens lille bandit er kræsen kan denne aktivitet endda hjælpe med at de får lyst til at smage på mere forskellig mad simpelthen fordi, de synes det er sjovere at spise mad, som de selv har været med til at tilberede.

Idéer til de mindre 

Hvis de små ikke er helt gamle nok til at komme med ud i køkkenet og tilberede maden er det stadig en god idé, at sætte dem i en højstol, så de kan kigge med, mens man laver deres mad. Og deres sanser og motorik (hvis de får lidt mad at røre ved) bliver endda stadig stimuleret.

Så husk at det er okay, at have brug for alene tiden og prøv at optimere kvalitetstiden med dine kære, i stedet for at få dårlig samvittighed over at føle, at man skynder sig igennem det hele. Hvis det er svært at finde på mad som de helt små kan være med til at “lave” i køkkenet, kan du finde nogle lækre opskrifter lige her.