Glutenfri babykiks

Ingredienser:
  • 100 g. majsmel
  • 50 g. boghvedemel
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3/4 dl. modermælk eller modermælks erstatning
Da der har været stor efterspørgsel på opskriften, får I den selvfølgelig her 🙂 God fornøjelse!
Tænd ovnen på 175 grader. Bland alle ingredienser i en skål og dejen æltes godt igennem (5 minutter på en køkkenmaskine – eller 10 minutters håndæltning)
Læg film over skålen og sæt den i køleskabet i en ½ time.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Dejen må ikke være tyndere end ca. 0,5 – 0,8 cm da de kan knække nemt, og det må de ikke, da det er babykiks. !!!!!!  HOLD ALTID ØJE MED BARNET NÅR DE SPISER  KIKS !!!!!!
Brug småkageudstikkere til at lave kiksene med og læg dem på en bageplade med bagepapir. Prik kiksene med en gaffel og bag dem i 15 minutter ved 175 grader.
Når kiksen er bagt er de bløde, men efter de afkøles er de hårde. Opbevares i en lufttæt dåse.
Man kan variere smagen med at tilsætte fx. en kop af en af nedenstående ingredienser:
  • Bananmos
  • Finrevet æble eller pære

Majsmel kan bl.a. købes online hos Familieogliv.dk

P1000228
P1000240
8 kommentarer
  • Pernille siger:

    Hvor gammel skal baby være for at må få denne kiks?

    • Hej Pernille.

      Jeg har personligt ikke givet mine børne dem før de var ca.9 mdr. eller fra jeg syntes de kunne administrer dem. Det er lidt hårdt materiale, men de er super go’e til hvis baby er ved at få tænder, så de kan masserer gummerne på dem.

      Mvh. Trine

  • Gitte Petersen siger:

    Hej er de babykiks fryseegnet ? Tak for god hjemmeside

  • Berit Andersen siger:

    Hvis de ikke er fryseegnet hvor længe kan de så holde sig?

  • Gitte siger:

    Kan man bruge sødmælk istedet for modermælk og modermælkderstatning?

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This