Æblepandekager

Portioner: 8-10 stk.

Tid: 1 time

Ingredienser:
  • Æblemos af to søde æbler (se "æblemos på under 5 min.")
  • 2 mellem store æg
  • ½ dl. majsmel
  • 1 dl. boghvedegryn
  • 2 dl. groft hvedemel
  • 1 dl. havregryn
  • ½ tsk. salt

Start med at pisk alle ingredienser sammen i en skål og stil det på køl i ca. en ½ time.

IMAG0281

Varm en pande op på middel varme, der skal ikke bruges fedtstof på panden. Brug evt. en sovseske til at lave tre små klatter dej og spred dem til en lille rund pandekage. Når pandekagerne danner små luftbobler, er det tid til at vende. De skal have en pæn glat gylden overflade, hvis dette ikke er tilfælde, skal der skrues en smule mere ned for panden. Ha tålmodighed 😉

Det er selvfølgelig lovligt at lave dem med en god gang smør på panden og højere varme! Men pas på de ikke brænder på 🙂

IMAG0287

 

Majsmel kan bl.a. købes online på Familieogliv.dk

16 kommentarer
  • Trina siger:

    Tak for en lækker opskrift. Deler man dem op i små bidder til baby( min er 9 måneder)? Og hvor store bidder hvis ja.

  • Nanna Kjelstrup Birkkjær siger:

    Hej Trine. Først tak for en fantastisk hjemmeside. Hvor er der bare super mange dejlige opskrifter. Jeg har en datter på 7 måneder der absolut ikke er fan af skemad – det har hun ALDRIG været. Jeg har forsøgt og forsøgt og forsøgt men NÆH NEJ siger den lille dame. Til gengæld vil hun gerne have mad i små stykker, så jeg tænker at denne opskrift er et godt alternativ til morgenmaden? Kan disse fryses? Det kan de vel godt, kan de ikke?

    Kh Nanna

    • Hej Nanna.

      Mange tak for det – jeg er glad for at du kan bruge hjemmesiden 🙂

      Uha det lyder som min datter da hun var samme alder. Det kan du sagtens give hende. De kan godt fryses, dog ikke mere end 2 mdr. så mister de smagen.

      Mvh. Trine

  • Nanna Kjelstrup Birkkjær siger:

    TAK for det. Og jeg kan vel godt lave første forsøg med almindeligt hvedemel, kan jeg ikke? Glemte nemlig at købe det grove hvedemel:-(.Det må blive næste gang, hvis de er et hit, hvilket jeg håber og tror de er;-).

    Kh Nanna

  • Louise Mikkelsen siger:

    Hej Trine. Nu har jeg to gange forsøgt mig med denne opskrift, men har begge gange fået noget der minder om rigtig dej. Skal der virkelig ikke mere væske i?

    • Hej Louise.

      Nej æblemosen og æggene skulle gerne kunne gøre det, men du kan sagtens tilsætte en ½ dl. mælk eller vand hvis du syntes den er for tyk. Det kommer også meget an på konsistensen af æblemosen, hvis den er meget tyk og fast – så kan dejen godt blive for fast.

      Mvh. Trine

  • Daniella siger:

    Hej
    Jeg vil meget genre forsøge at lave nogle af alle dine lækre pandekager til min datter. Hun er 6 1/2 måned. Hvordan ville du give hende dem? En i hånden at gnaske på, men ikke spise ? Eller i bidder? Hun spiser normalt kun mos og grød. Jeg giver hende ting som en tvebakke eller agurkering i hånden, men det spiser hun jo ikke. Gnasker bare 🙂

  • Inge siger:

    Hejsa:)
    Kan man ikke lave dem med pæremos i stedet for?
    PFT

  • Rebecca siger:

    Hejsa 🙂

    Kan man bruge alm hvedemel i stedet for det grove og havregryn i stedet for boghvedegryn? Eller lave dem efter samme opskrift som bananpandekagerne?

  • Tina siger:

    Kan man lave det i muffinsforme istedet? Og det kan vel sagtens fryses?

  • Mette siger:

    Hej, tak for en dejlig side. Har en datter på 7 mdr. der pludselig ikke vil have grød og mos længere ? Fandt din side da jeg ledte efter inspiration. Prøver dine pandekager i morgen, er i gang med æblemosen nu ???

  • Heidi Schilling siger:

    Kan man bruge knækkede boghvedekerner istedet for boghvedegryn

  • Julie siger:

    Hvorfor skal der salt i, når børn under 1 år ikke må få (for meget) salt?

  • Simone Rasmussen siger:

    Jeg har lavet en grydefuld æblemos, hvor mange dl vil du mene det svarer til, ud fra opskriften?

    Hilsen Simone

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This