Skær blommerne i halve og fjerne stenen. Placer “frugtkødsiden” ned i gryden og tilsæt vand. Simre på medium-lav varme, indtil det er mørt og skindet falder let fra kødet – cirka 10-12 minutter. Når kølet lidt af, kan du fjerne skindet fra blommerne.
Når skindet er fjernet, hældes det i et blenderglas eller dyb skål og blendes indtil det er helt glat. Tilsæt mere vand om nødvendigt.
Hej, kan blommemos fryses?
Hej Dorthe.
Tak for din henvendelse.
Du kan sagtens fryse blommemos, men max op til 6 mdr.
Mvh. Trine
Hej 🙂
Må de få det fra 4 mdr.?
Jeg spørger også, må de få det fra 4 mdr ?
Hej Charlotte og Rikke.
Ja det må de gerne få fra 4 mdr., men i begrænset mængder, da det sætter gang i maven 🙂
Mvh. Trine
Hvor lang tid kan det holde på køl ?
Det kan holde i to dage i en tætsluttende beholder 🙂
Når mosen har været frosset, skal det så genvarmes eller blot tø stille op? Og kan det så holde sig på køl igen i to dage,,?
Kan man bruge frosne blommer, lave blommemos og så fryse det ned i mindre portioner igen?