Put guleroden i en mikroovnvenlig skål og dæk med vand. Giv det 6-7 min. ved fuld styrke eller til de er møre. Når der er 2 min tilbage af tiden, putten broccolien i skålen sammen med guleroden.
Hæld overskydende vand fra og put det i et blenderglas og tilføj derefter pære, kogt boghvedegryn, fedtstof og mælk. Blend til den ønskede konsistens og server når grøden er kølet en smule af.
Fryseegnet: Nej
Kan man bruge boghvedemel?
Hej Karin.
Ja det kan du sagtens, men så bliver det bare ikke så grov en mos 😉
Mvh. Trine
Skal pæren være kogt ? Eller bare være en moden pære der skal skrælles og ligges i blenderen.
Hilsen Kathrine
Hej Kathrine.
Pæren behøves ikke at være kogt, du kan bare smide en god moden med i blenderen. Hvis du står med en pære som måske ikke er så moden, så ville jeg selvfølgelig smide den sammen med de andre grøntsager 😉
Mvh. Trine
Kan man lave en større portion og fryse ned?
Hej Katrine.
Ja det kan du sagtens lave, du dobler bare opskriften op. Frys det dog ikke længere end 2 mdr. da det mister smag hvis det fryses for længe.
Mvh. Trine
Gør du noget ved boghvedegrynende?
Hej Cecilie.
Du skal ikke gøre andet ved dem end at koge dem som der står på pakken 🙂
Mvh. Trine
Kan man bruge andet gryn ? Hirseflager ? Spæltflager ? Havregryn ?
Hej Irdi.
Ja det kan du sagtens 🙂
Mvh. Trine
Hej,
Hvorfor er det først fra 6 måneder?
Hej Tina.
Det er udelukkende fordi mosen er en smule grovere, derfor først fra 6 mdr. Min datter kunne ikke håndterer den før hun var 6,5 måned, så gled det sørme også ned 🙂
Mvh. Trine
Hej. Hvis man bruger boghvedemel i stedet for gryn, skal man så koge melet op til grød først eller kommer man det bare i blandingen?
Kan jeg bruge boghvedeflager i stedet for gryn?