Skræl aubergine og skær den i små bidder. Damp dem møre, blend med stavblender eller mos i en foodprocessor.
ELLER…
Vask hele aubergine og prik den med en gaffel.
Bag det i 30-40 minutter ved 200 grader indtil den er mør, afkøles en smule og skær den op på langs.
Scoop nu kødet ud og mos eller puré som ønsket (dette er den nemmeste måde at tilberede en aubergine og ideelt, hvis skindet er for hårdt).
Kan det fryses?
Hej Camilla.
Ja det kan det godt, dog max 2 mdr. da det mister smag og farve 😉
Mvh. Trine
Hejsa, man bevarer langt flere vitaminer i grøntsager ved at dampe dem, så hvorfor overhovedet bruge tid på at skære i tern til at koge, når det både er meget lettere, og mere næringsrigt, at bage i ovnen, som du også anbefaler? 🙂
Takni øvrigt for god inspiration.
Kh Pia
Hej Pia.
Du har helt ret, det er helt sikkert bedre at dampe grøntsagerne – men jeg har valgt at lade det være op til folk hvad de syntes er nemmeste 🙂 Jeg har informeret om at dampning er det mest optimale http://www.babykogebogen.dk/tilberedning-opbevaring-og-nedfrysning/
Jeg er glad for at du kan bruge hjemmesiden, og at du finder den inspirerende 🙂
Mvh. Trine
Hov, der skulle stå bage, ikke dampe:-)