Supernemme og lækre boller. Lav dejen om aftenen og bag næste morgen.
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt rapsolie, sukker, salt, hvedemel og havregryn. Rør dejen ud med en røreske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Det skal minde om en meget tyk havregrød. Dejen skal ikke æltes med hænderne. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag.
Dagen efter:
Sæt ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn
Læg bagepapir på to bageplader. Form 20 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter. Pensel bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 min. til de er gyldne. Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.
Tip:
Bollerne er meget velegnede til frysning. Havregryn kan erstattes af grahamsmel.
De er bare så nemme og skidegode! Er blevet min go-to opskrift hver gang jeg har lyst til boller 🙂
Hej Maja.
Ja de er nemlig rigtig go’e! Jeg bruger også denne opskrift næsten hver gang jeg skal bage. Den er også nem at tilføje nye ingredienser til, som f.eks. gulerødder, rosiner, kanel, squash – ja det er kun fantasien som sætter grænser 🙂 Men er glad for at du kan bruge den.
Mvh. Trine
Kan de laves om formiddagen og hæve 6 timer ca fremfor hæve natten over.
Hej Gitte.
Ja det kan du sagtens – bare det får lov at stå køligt at hæve mindst 5-6 timer.
Mvh. Trine 🙂
Kan man gøre dem glutenfri?
Hej Jannie.
Der må jeg være dig svar skyldig. Jeg tror godt du kan skifte melet uden med glutenfrimel – men jeg garanterer ikke resultatet.
Mvh. Trine
Min absolute favorit rod-hurtigt-boller-sammen-opskrift 🙂 Giver dem ofte lidt mere gær og bare en 1-1 1/2 times hævning 😉
Har i dag prøvet at erstatte 1/3 af melet med rugmel. Det var klart en succes! 🙂
Tak for mange gode opskrifter 🙂
Hej Helle.
Tak for tippet, det må jeg prøve næste gang 🙂
Mvh. Trine
Hvor længe skal bollerne havde når man tager dem ud af fryseren ? 🙂
Du skriver i en kommentar st det er nemt at tilføje feks gulerødder og squash. Er det istedet for havregrynene eller bare oveni dejen? Hvor meget tilføjer du?