Kog de to skiver rugbrød i en gryde med vand i 3 min. Blend herefter rugbrødet og de opblødte figner til den ønskede konsistens. Tilsæt herefter smør og lad det køle en smule af inden servering.
Pga. fignerne får øllebrøden den hel korrekt smag af rigtig øllebrød, som hvis man lavede den med sukker, hvidtøl osv.
Hej,
Jeg vil lige høre, om der er noget som helst grød, øllebrød eller lignende som kan laves i større portioner og fryses? Min SP sagde, at øllebrød måske godt kan, da man jo ellers oss kan fryse rugbrød, men at hun dog ikke havde nogle erfaringer med konsistensen… Måske Havregrød oss var en mulighed – men endnu engang ingen erfaringer… Er der nogle I har prøvet med større held end andre?
Hej Michelle.
Du kan fryse de fleste former for grød, bare du venter med at tilføje fedt og mælk til at du skal bruge det.
Mvh. Trine
Hej Trine.
Skal der slet ikke MME i din øllebrød med figner?
Mvh Monica
Hej Monica.
Lige denne opskrift har jeg ikke tilføjet mme, men du kan sagtens tilsætte lidt flydende eller pulver.
Mvh. Trine
Hvor meget vand skal rugbrødet koges i?
Hej Lena.
Ca. 3 dl. vand.
Mvh. Trine
Kan man bruge fx dadler eller svesker i stedet for figner? 🙂
Kan øllebrøden genvarmes dagen efter det er lavet ?:-)