Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflen og skær den i store tern. Læg kartoflerne midt på et stykke bagepapir. Hæld vandet forsigtigt over kartoflerne. Pak derefter kartoflerne ind, så luft ikke trænger ind og vand ikke løber ud. Læg pakken i et ildfast fad og bag i ca. 40 min., til de er møre. Purer herefter kartoflerne gennem en finmasket si. Rør mælk og fedtstof i.
Tip: Vil du gi retten mere smag, så tilsæt evt. hvidløg og timian før det bages.
[…] fisken fra hinanden med en gaffel eller fingrene og bland det i en kartoffelmos eller anden grøntsagsmos. […]
Kan det fryses og må man gerne put hvidløg osv i til 5 mdr gammel baby
Hej Rikke.
Ja det kan godt fryses. Man må gerne bruge hvidløg, selvfølgelig i begrænset mængder, enten frisk hvidløg eller hvidløgspulver er nemmere at doserer.
Mvh. Trine
Hvor meget skal man så putte i? af hvidløg osv?
Hej, vil lige hører før jeg kaster mig ud i dette.
Hvordan kan jeg pakke kartoflen ind med vand? Altså så vandet ikke render ud?
Hej Ane.
Tak for din henvendelse.
Når du har lagt kartoflerne i midten på bagepapiret, folder du hjørnerne op, så du laver en lille “kurv”. Dernæst helder du vandet i og samler hjørnerne med f.eks. stegesnor, så du har lavet en “pose”.
Mvh. Trine