Ovn-kartoffelmos

Portioner: 1

Tid: 45 min.

Ingredienser:
  • 1 bagekartoffel eller sød kartoffel (ca. 200 g.)
  • 1/2 dl. vand
  • 1/2 dl. sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning
  • 1 tsk. fedtstof (smør eller olie)

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflen og skær den i store tern. Læg kartoflerne midt på et stykke bagepapir. Hæld vandet forsigtigt over kartoflerne. Pak derefter kartoflerne ind, så luft ikke trænger ind og vand ikke løber ud. Læg pakken i et ildfast fad og bag i ca. 40 min., til de er møre. Purer herefter kartoflerne gennem en finmasket si. Rør mælk og fedtstof i.

Tip: Vil du gi retten mere smag, så tilsæt evt. hvidløg og timian før det bages.

6 kommentarer
  • […] fisken fra hinanden med en gaffel eller fingrene og bland det i en kartoffelmos eller anden grøntsagsmos. […]

  • Rikke siger:

    Kan det fryses og må man gerne put hvidløg osv i til 5 mdr gammel baby

  • Rikke siger:

    Hvor meget skal man så putte i? af hvidløg osv?

  • Ane siger:

    Hej, vil lige hører før jeg kaster mig ud i dette.

    Hvordan kan jeg pakke kartoflen ind med vand? Altså så vandet ikke render ud?

    • Hej Ane.

      Tak for din henvendelse.

      Når du har lagt kartoflerne i midten på bagepapiret, folder du hjørnerne op, så du laver en lille “kurv”. Dernæst helder du vandet i og samler hjørnerne med f.eks. stegesnor, så du har lavet en “pose”.

      Mvh. Trine

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *