Put æblet i en mikroovnvenlig skål (uden vand) og giv det 2 min. ved fuld styrke. Saften som er i æblet, sørger for at det ikke tørrer ind under tilberedningen.
Put æble og evt. saft i et blenderglas og blend til en fin puré. Wupti, færdig æblemos på under 5 min.
Skræller du æblet inden det kommer i mikro?
Hej Katharina.
Beklager mit sene svar.
Ja det skal skrælles inden det kommes i mikroen 😉
Mvh. Trine
Kan det fryses? Og kan man evt bruge en klat oveni noget majsmel-mos?
Hej Line.
Ja det kan godt fryses – dog ikke mere end 2 mdr. da det mister smagen.
Æblemos er perfekt til topping på diverse grød-måltider.
Mvh. Trine
Tak for hurtigt svar 🙂 Kan man bruge samme fremgangsmåde med pærer?
Hej Line.
Ja det kan du sagtens – du skal bare huske på at der er mere væske i pærer, så den mos vil altid blive en smule mere tynd end æble 😉
Mvh. Trine
Er i tvivl om der skal låg på bøtten i miktovnen ??
Hej Theresa.
Nej det skal der ikke 🙂
Mvh. Trine
hej , hvor længe kan det holde sig i køleskab? Og kan man putte det i microovn til at varme op hvis det har stået på køl?
Hej Michella.
Hvis du sørger for at tage mosen fra beholderen med en ren ske hver gang, så kan den stå (i lufttæt beholder) i op til 5 dage.
Mvh. Trine
Hvad gør du med kernehuset? 🙂
Hej Karoline.
Der står følgende i ingredienslisten “1 sødt æble, uden skræl og kerner, i tern” 😉
Så kernehuset smides bare væk 🙂
Mvh. Trine
Hej hej. Jeg fik fældet mine æble træer sidste år. Ca 9 måneder siden. Fik plukket en masse æbler, skrællet dem, skæret dem ud i små både, og frosset dem ned. – Nu er de vil ikke blevet for gamle til at blive lavet til mos? ☺
En anbefaling til dem som ønsker at søde syrlige æbler. Kog da sammen med en sød pære. Naturlig sødme af æble/pæremos uden sukker eller vanille
.er et læmpe hit hos min søn som topping i grød.