Kog æbler og abrikoser i en lille gryde med låg, ved svag varme i 5-10 min. eller til det hele er mørt. Blendes herefter med en stavblender og pureres igennem en sigte. Kan bruges som topping på grød, mellemmåltid eller lille dessert.
Fryseegnet: Ja
Kan den fryses
Hej Rikke.
Ja det kan den sagtens. Frys den dog ikke mere end 2 mdr. da smagen kan blive forringet.
God aften til dig.
Mvh. Trine
hvor kan man købe de usvolede?
Hej Dina.
Tak for din henvendelse.
Usvovlede abrikoser kan købes i Bilka, men jeg er sikker på du også kan finde dem i andre større supermarkeder.
Mvh. Trine
tak 🙂
Hvorfor må man kun bruge de usvovlet abrikoser?
Mvh Rikke R
Hej Rikke.
Du må også gerne bruge almindelig abrikoser – grunden til at jeg ikke bruger dem, er fordi de indeholder svovldioxid som kan være skadeligt for de små.
Jeg tager mine forbehold 😉 Du kan læse mere om det på nedenstående link:
http://www.dr.dk/sundhed/dinsundhed/Jul/Artikler/2009/1203154743.htm
Mvh. Trine
Hvordan kan det være du vælger at koge æblerne med skræl? Jeg ville umiddelbart skrælle dem.
Kan man ikke bruge friske abrikoser?
Hej Christina.
Ja det kan du sagtens. Bare husk at fjerne skin og sten inden du koger dem.
Mvh. Trine
[…] Æbler, tørrede abrikoser (usvovlede) og vand. Se opskriften […]
Hvorfor skal skrællen af hvis man bruger friske?