Bestik med indgravering – den perfekte dåbsgave

Mange dåbsgaver forgår. Det kan være checken der bruges, vasen der går i stykker, eller arvestykket der en dag forgår. Bestik med navn, billede eller anden form for indgravering kan faktisk være det, der kan beskrives som den ideelle dåbsgave. Børnebestik med indgraveringer er nemlig et minde, om en tid barnet ikke selv kan huske, og anekdoterne kan få frit løb, når bestik med indgravering hives frem fra skuffen i en stille stund.

Mulighederne er næsten endeløse, når det kommer til indgraveret bestik. Hvad end det drejer sig om børneskeer, eller bare børnebestik generelt, så er der et væld af kombinationer af indgraveringer, som der skal tages stilling til. En populære beslutning er at få lavet bestik med navn på. Det er måske en af de mest personlige dåbsgaver at få, i det ingen vil være i tvivl om hvem gaven er tiltænkt, og bestikket ikke forgår. Bestikket kan også indgraveres med et kælenavn, eller et navn som man ønsker at barnet skal forbindes med.

En anden populær ting af få lave på sit indgraverede bestik er figurer og symboler. Det er næsten udelukkende op til fantasien at sætte grænser, men jo mere tanke man giver det, jo mere personlig bliver dåbsgaven højst sandsynligt også. Det kan være at barnet associeres med en eventyrfigur, eller at familien har et fælles symbol, de bruger til at mindes deres værdier. Disse figurer og symboler kan nemt indgraveres i børnebestikket, og derved får man produceret en meget personlig gave, som vil bringe smil og glæde frem i mange år efter.

Også dyre- eller bamsemotiver er en populær indgraveringsgenstand. Særligt dyr der kan symbolisere karaktertræk, som man ønsker at give videre til den nyfødte, eller som man føler kan gå hen og blive et kendetegn, er en god og personlig ide. Det kan være den stærke løve, den kloge og betænksomme ugle eller et helt tredje dyr, med en helt tredje egenskab.

For få år tilbage, viste en undersøgelse om dåbsgaver, at vores naboer mod øst, Sverige, i langt højere grad giver større, men mere upersonlige dåbsgaver. I stedet for bestik med navn eller mærkevarelegetøj, så går svenskerne i højere grad op i at give værdipapirer for at sikre familiens yngstes fremtid. Sverige er faktisk også det land i norden, der bruger flest penge på dåbsgaver om året.

Det betyder dog ikke at vi ingen penge bruger på dåbsgaver. For få år tilbage, brugte danskerne omkring 700 millioner kroner på dåbsgaver, og den relative økonomiske opblomstring taget i betragtning, er det svært at forestille sig det tal blive lavere i den nærmeste fremtid.

Skal man bruge penge på en dåbsgave kan man lige så godt gøre det ordentligt, og bestik med navn eller andre symboler indgraveret, er en glimrende mulighed, for at give en personlig og flot dåbsgave, til familiens nyeste tilføjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *