Blåbær/æble mos

Portioner: 1

Tid: 10 min.

Ingredienser:
 • 250 g. frosne eller friske blåbær
 • 2 mellemstore søde æbler, skrællet og i tern

Put æbletern, blåbær og vand i en lille gryde og bring det i kog, lad det herefter simre i 15 min. til det er mørt. Hæld det herfter i et blenderglas eller dyb skål og blend indtil det er helt glat.

Fryseegnet: Ja

7 kommentarer
 • Nikoline siger:

  Hvor meget vand skal der hældes i gryden. ?
  Er det såen til det dækker ?

 • Tina siger:

  Hvilken sort af æbler kan kendetegnes som søde??

 • Outi L siger:

  Et kvarter er for lang tid, så er alt det gode jo ødelagt. Jeg skar 4 æbler, som nu tilfældigvis var i frugtkurven, i grove tern. Allerede efter 5 min var de møre, og jeg kom de 600 g blåbær, som var på tilbud i vores lokale supermarked, i. De fik 3 min, hvilket er nok til at sikre mig, at ungen ikke får ondt i maven. Nu jeg ikke ved, hvor bærene kommer fra… Var de fra baghaven, ville jeg bare blende dem uden at koge! Så lidt vand som overhoved muligt, kun en smule i bunden. Fordi vi ikke vil skylle vitaminerne bort, og fordi både æblerne og bærene afgiver en del saft undervejs. Æblerne blev en anelse brune, fordi jeg måtte sætte projektet stand-by inden de var kogte grundet en lugteble, men sådan er livet jo! 🙂 Det lykkedes mig at koge blåbærene sådan, at de fleste stadig var i et styk. Hældte al væden fra og blændede sammen til mos, og synes konsistensen blev fin. Nu ligger der en masse tern i fryseren, når vi skal have blåbærgrød. Ungen elsker det. Vi skal bare huske at spise sveskegrød samme dag, da blåbær har lidt den samme effekt på mavsen som bananer.

 • Kristina Hansen siger:

  Hvor gamle skal børnene være før bærerne ikke skal koges?
  Min søn er knap 8 mdr, og vil så gerne smage vores smoothies, men må han det?

  • Hej Kristina.

   De kan spise diverse friske bær fra 6 mdr. Hvis I bruger frosne bær anbefaler Fødevarestyrelsen at man giver bærene et opkog i ca et minut. Dette fjerner norovirus – der giver “roskildesyge”. Det gælder også hvis man bruger frosne bær i f.eks. Smoothies.

   Mvh. Trine

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *