Put æbletern, blåbær og vand i en lille gryde og bring det i kog, lad det herefter simre i 15 min. til det er mørt. Hæld det herfter i et blenderglas eller dyb skål og blend indtil det er helt glat.
Fryseegnet: Ja
Put æbletern, blåbær og vand i en lille gryde og bring det i kog, lad det herefter simre i 15 min. til det er mørt. Hæld det herfter i et blenderglas eller dyb skål og blend indtil det er helt glat.
Fryseegnet: Ja
Hvor meget vand skal der hældes i gryden. ?
Er det såen til det dækker ?
Hej Nikoline.
Ja bare så det lige dækker 🙂
Mvh. Trine
Hvilken sort af æbler kan kendetegnes som søde??
Hej Tina.
Jeg bruger Discovery eller Cox orange.
Mvh. Trine
Et kvarter er for lang tid, så er alt det gode jo ødelagt. Jeg skar 4 æbler, som nu tilfældigvis var i frugtkurven, i grove tern. Allerede efter 5 min var de møre, og jeg kom de 600 g blåbær, som var på tilbud i vores lokale supermarked, i. De fik 3 min, hvilket er nok til at sikre mig, at ungen ikke får ondt i maven. Nu jeg ikke ved, hvor bærene kommer fra… Var de fra baghaven, ville jeg bare blende dem uden at koge! Så lidt vand som overhoved muligt, kun en smule i bunden. Fordi vi ikke vil skylle vitaminerne bort, og fordi både æblerne og bærene afgiver en del saft undervejs. Æblerne blev en anelse brune, fordi jeg måtte sætte projektet stand-by inden de var kogte grundet en lugteble, men sådan er livet jo! 🙂 Det lykkedes mig at koge blåbærene sådan, at de fleste stadig var i et styk. Hældte al væden fra og blændede sammen til mos, og synes konsistensen blev fin. Nu ligger der en masse tern i fryseren, når vi skal have blåbærgrød. Ungen elsker det. Vi skal bare huske at spise sveskegrød samme dag, da blåbær har lidt den samme effekt på mavsen som bananer.
Hvor gamle skal børnene være før bærerne ikke skal koges?
Min søn er knap 8 mdr, og vil så gerne smage vores smoothies, men må han det?
Hej Kristina.
De kan spise diverse friske bær fra 6 mdr. Hvis I bruger frosne bær anbefaler Fødevarestyrelsen at man giver bærene et opkog i ca et minut. Dette fjerner norovirus – der giver “roskildesyge”. Det gælder også hvis man bruger frosne bær i f.eks. Smoothies.
Mvh. Trine