Blomkål-, gulerods- og pastinakmos

Portioner: 1

Tid: 20 min.

Ingredienser:
  • 1 pastinak, ca. 60 g.
  • 1 buket blomkål, ca. 60 g.
  • 1 gulerod, ca. 60 g.
  • Evt. lidt frisk eller tørret timian
  • 1 tsk. fedtstof (smør eller olie)
  • 1/2 dl. sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning

Skræl og rens grøntsagerne. Skær pastinak og gulerødder i grove tern, og del blomkålen i små buketter. Kog alle grøntsager sammen i en lille gryde, knapt dækket af vand, i ca. 10 min., eller til de er møre. Blend herefter grøntsagerne med en stavblender og tilsæt timian og fedtstof. Rør tilsidst mælken i.

Tip: Hvis ikke du har en stavblender kan grøntsagerne også moses gennem en fin si.

11 kommentarer
  • […] fisken fra hinanden med en gaffel eller fingrene og bland det i en kartoffelmos eller anden grøntsagsmos. […]

  • Tine siger:

    Er den fryser egnet?

  • Rikke siger:

    Er det frisk timian?

  • Karina Andersen siger:

    Troede ikke man måtte fryse modermælkeerstatning og varme maden op og give sin baby det. (På 4mdr.)

    Mvh
    Karina Andersen

  • Camilla Nielsen siger:

    Hvor længe kan det holde sig i køleskabet hvis man har frosset det og der er levninger tilbage?

    Mvh
    Camilla Nielsen

    Tak for nogle pragtfulde opskrifter ;)!

    • Hej Camilla.

      Jeg er glad for at hører at du kan bruge min hjemmeside 🙂

      Når du har varmet det efter det har været frosset og gemmer evt. rester, kan det holde ca. et døgn i køleskabet. Du må dog ikke varme resterne op igen.

      Mvh. Trine

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This