Rør det hakkede kød med æg, mel, løg, og rør væden i lidt ad gangen. Krydr farsen med salt og peber (ikke for meget salt). Lad farsen hvile et kvarter i køleskabet. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Form kødboller til passende størrelse og kom dem i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme 8-10 min., eller til bollerne er faste, tag dem op med en hulske, og lad dem køle af i en sigte.
Damp det hakkede løg klart i smørret, og kom det revne æble i, det må ikke få farve. Rør karry i, og lad det kort svitse. Rør melet i, og spæd med væden fra kødbollerne. Kog igennem i få minutter. Smag sovsen til med salt og peber. Når sovsen er kølet en smule ned, tilsætte MME og kødbollerne kommes i. Servéres med løse ris til.
Hej, hvorfor kan retten først bruges fra 8 måneder?
Hej Pernille.
Jeg har udelukkende kun sat opskriften fra 8 mdr. da babyer fra den alder spiser ris uden problemer, men det betyder ikke at de ikke må få det før 😉
Mvh. Trine
Må man gerne fryse og varme op igen? Kan se der kommer modermælkserstatningspulver i, og er der ikke noget med at det ikke må varmes igen når der er modermælkserstatning i?
Hej Anja.
Du skal vente med at tilsætte MME hvis du ønsker at nedfryse hele eller noget af retten. Tilsæt først MME når retten er tøet op 🙂
Mvh. Trine
Hvornår skal modermælkserstatningspulveret i?
Skal det røres i kødbollefarsen eller hvordan? Håber på hurtigt svar 🙂
Og tak for en skøn hjemmeside!
Hej Laura.
MME skal piskes i sovsen, jeg har lige rettet opskriften til, kunne godt se det ikke stod oplyst – tak fordi du var opmærksom 🙂
Mvh. Trine
Mange tak! 🙂 Jeg ELSKER denne hjemmeside og jeg elsker dig for den! :-*
Hej Laura.
Mange tak, man bliver jo helt blød inden i 🙂 Jeg er meget glad for at du kan bruge hjemmesiden.
Mvh. Trine
Hej, Hvis jeg kun vil lave karrysov, har du så forslag til hvad jeg bruger i stedet for kødbollevand?
Hej Iben.
Du kan bruge noget kogende vand i stedet for kødbollevand, men du mister lidt af smagen.
Mvh. Trine
Hej, kunne man evt. bare lave kødbollerne og så mose dem med kartoffelmos? Eller bliver bollerne for faste?
Skal man have forkogt nogle kødboller, eller hvad mener du med at der skal kødbollevand i farsen? Kan alm. vand gå!
Åh det har jeg godt nok også tænkt på da man jo først får kødbollevandet når de er lavet ?