Broccolisuppe

Ingredienser:
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg, hakket
  • *1 -3 mellemstore kartofler, i tern
  • 7 dl. hønsefond
  • 1 broccoli, hakket groft
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
  • 1 knivspids muskatnød

* For en standard suppe-konsistens, skal du bruge bare én kartoffel. Men for at skabe en tykkere suppe (tættere på en puré), så brug alle tre!

Smelt smørret i en stor gryde og sauter det hakkede løg indtil det er mørt. Tilsæt hønsefonden og kartoffeltern og lad det koge i fem minutter. Herefter hældes broccoli i. Kog hele blandingen, indtil både kartoffel og broccoli er møre. Hæld blandingen i en blender, evt. lidt efter lidt, og blend indtil glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt peber og muskatnød. Varm suppen forsigtigt – men lad det ikke koge … afkøl derefter til den ønskede temperatur.

Fryseegnet: Ja

5 kommentarer
  • Søs Rosenkvist siger:

    Er denne suppe fryseegnet?

    • Trine Juul siger:

      Hej Søs.

      Jeg har desværre ikke selv afprøvet det, så jeg må være dig svar skyldig. Men de fleste broccolisupper jeg har søgt på, er fryseegnet, så det er da et forsøg værd.

      God lørdag aften til dig.

      Mvh. Trine

  • Simone siger:

    Kan man bruge okse fond istedet ? Og er det en hel broccoli der skal bruges ?

  • Sara siger:

    Skal der ikke mme eller mm i denne? Og kan man det? 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This