* For en standard suppe-konsistens, skal du bruge bare én kartoffel. Men for at skabe en tykkere suppe (tættere på en puré), så brug alle tre!
Smelt smørret i en stor gryde og sauter det hakkede løg indtil det er mørt. Tilsæt hønsefonden og kartoffeltern og lad det koge i fem minutter. Herefter hældes broccoli i. Kog hele blandingen, indtil både kartoffel og broccoli er møre. Hæld blandingen i en blender, evt. lidt efter lidt, og blend indtil glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt peber og muskatnød. Varm suppen forsigtigt – men lad det ikke koge … afkøl derefter til den ønskede temperatur.
Fryseegnet: Ja
Er denne suppe fryseegnet?
Hej Søs.
Jeg har desværre ikke selv afprøvet det, så jeg må være dig svar skyldig. Men de fleste broccolisupper jeg har søgt på, er fryseegnet, så det er da et forsøg værd.
God lørdag aften til dig.
Mvh. Trine
Kan man bruge okse fond istedet ? Og er det en hel broccoli der skal bruges ?
Hej Simone.
Oksefond skulle der ikke være noget i vejen for. Ja et helt broccoli.
Mvh. Trine
Skal der ikke mme eller mm i denne? Og kan man det? 🙂