Tænd ovnen på 180 grader. Skær butternut squashen over på lags og skrab alle kernerne ud. Læg dem med kødet opad på en bagplade og stik med en kniv rundt i kødet. Bag dem i 1 time. Lad dem herefter køle af, så skallen er til at håndterer. Skrab nu det bløde kød ned i en skål og mos med en gaffel eller brug en stavblender, for at få mosen helt fin. Rør herefter smør og mælk i, til det har den ønskede konsistens – ca.½ dl.
Fryseegnet: Ja
kan man fryser eller kan koges i gryd
Hej Jasmin.
Du kan sagtens fryse mosen, dog ikke mere end 2 mdr. så mister den smag. Man kan godt koge butternut squashen, men så får mosen ikke den bagte og søde smag, endvidere kan du også risikere den smider nogen af vitaminerne. Overvej evt. at dampe den i små terne uden skræl i et dampindsats.
God weekend.
Mvh. Trine
Hej!
Kan det være en god ide, at blande den med kartoffelmos, så den mætter mere – eller?
På forhånd tak!
Anja
Hej Anja,
Det kan du sagtens 🙂
Med venlig hilsen,
Noel Christensen
Hvad krydderi ville du bruge?
Hej Rikke.
Tak for din henvendelse.
Jeg ville ikke bruge noget krydderi, da squashen smager dejligt sødt i sig selv 🙂 Men i så fald, så kunne du bruge en smule oregano, men kun lige til at få smagen frem.
Mvh. Trine
Ok, tak fik hørt man kunne bruge muskat, kanel og nelliker?
Hej Rikke.
Jeg har aldrig prøvet at bruge de krydderier til butternutsquash, men det lyder ikke dårligt og det er også nogle dejligt milde krydderier 🙂
Mvh. Trine
Hej,
Kan det spises koldt?
Hej Lonni.
Det kan det godt, men er ikke sikker hvor godt det smager?! Men der sker ikke noget ved at spise det koldt 😉
Mvh. Trine
Hvorfor må de først få det når de er 6 mdr?
Hej Cecilie.
Kun fordi det var der mine børn først fik det 🙂 Men du kan roligt give junior butternut squash.
Mvh. Trine
Hvor mange grader?
Hej ?
Hvis man fryser mosen skal man så først tilsætte erstatning når man varmer det op efter det har været fryset eller fryser du det hele?