Efterårsferie med småbørn

Uge 42 betyder for mange efterårsferie og tid med familien, såvel som børnene. Søger du inspiration til en anderledes efterårsferie, så har vi samlet en række forslag til både rejser og aktiviteter i denne artikel.

Ferie i Danmark

Danmark byder på masser af oplevelser, hvis man gerne vil holde ferie indenfor landets grænser. Der er rig mulighed for at tage på dagsture til nogle af landets mange dyreparker, ligesom forlystelsesparker som eksempelvis Tivoli og både Århus og København har åbent i efterårsferien. Entrébiletter for en hel familie er ofte dyrt, så søg efter på “fribiletter tivoli friheden” eller “rabatkode djurs sommerland” inden adgang – ofte er der mulighed for at spare lidt penge på én eller flere af éntre billerne. Hvis man gerne vil begrænse udgifterne i løbet af dagen, så overvej at smøre nogle lækre sandwiches til de voksne hjemmefra og medbring hjemmelavet mad til børnene, det er både sundere, mere nærende og langt billigere end at købe mad i parkerne.

Har man brug for at komme lidt mere væk end bare en dagstur, så er en tur i sommerhus altid lækkert. Her kan man koble helt af, slippe for hverdagens rammer og gå lange ture ved vandet, i skoven eller bare slentre rundt i byen. En tur i sommerhus giver rig mulighed for nærvær med familien og børnene elsker når der er tid til fordybelse.

Har man brug for lidt mere liv og aktivitet end sommerhuset kan tilbyde, så er et af landets mange feriecentre et helt oplagt valg og især for børnefamilierne. På feriecentrene bor man ofte i lejligheder, huse eller hytter hvor man selv har mulighed for at lave lidt mad, derudover er der ofte spisesteder og mulighed for indkøb i selve feriecentret og samtidig ofte mange muligheder for aktiviteter, alt fra legepladser, svømmehal/vandland, bowling og meget andet. Et ophold i et feriecenter er typisk lidt dyrere end et sommerhusophold, til gengæld er der sikret rig mulighed for aktivering af bøde børn og voksne!

Solferie i udlandet

Er der brug for et afbræk i hverdagen, kunne man overveje at tilbringe efterårsferien under sydlige himmelstrøg hvor sol, varme og stranden står klar til at forkæle børn såvel som voksne. Sørg for at vælge et familievenligt hotel, så der er de fornødne faciliteter til ungerne og man er sikret børnevenlige forhold på hotellet generelt, alt fra børnepools til legepladser og børnevenlig mad.

Er kodeordet afslapning, så kan man overveje at tilkøbe “All-inclusive” så man slipper for at skulle tænke på mad i løbet af ferien – og samtidig kender omkostningerne på forhånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *