Skær stilkene af fignerne og hak dem groft, sammen med sveskerne. Hak/blend hasselnødderne meget fint. Hæld svesker, figner, rosiner, hakket hasselnødder og kokosmel i en foodprocessor og blend det til en fin masse.
Tag massen op og ælt vandet i. Form nu figenstængerne i den ønskede form og størrelse, det er kun fantasien der sætter grænser 🙂 Beklæd dem med kokos mel og opbevar dem i en lufttæt dåse, evt. i køleskabet.
NB: Figenstængerne skal spises med måde. Pga. rosinerne og sveskerne kan det godt give løs mave, ved for store mængder
Fryseegnet: Nej
Hvordan er holdbarheden på disse?
Hej Astrid.
Jeg havde dem i en tætsluttet beholder i køleskabet i c. 2 uger. De var stadig spiselige, men en smule hårde. Så jeg vil nok anbefale max 1,5 uge.
God weekend!
Mvh. Trine
Må de godt få nødder i denne alder ?
Hej Rikke.
Når vi snakker figenstang, som i dette tilfælde, og hasselnødderne er meget fin blendet sammen med resten af ingredienserne, så må de gerne. Snakker vi hele nødder, så for guds skyld NEJ! Jeg mener de først kan administrer nødder i en alder af 4-5 år, men det er bare min mening 😉
Mvh. Trine
Hej.
Kan man erstatte hasselnødder med noget andet end nødder ? Min man kan ikke tåle hasselnødder, så vil lige vente lidt med at afprøve om min datter kan. Vh henriette
Hej Henriette.
Ja det kan jeg sørme godt forstå. Du kan bruge hvilken som helst anden nød. Jeg har prøvet med mandler, og de blev rigtig go’e.
Mvh. Trine
Kan man ikke erstatte sveskerne med dadler? 🙂
Hej Mary.
Jo det kan du sagtens gøre. Man kan også tilføje andre former for tørret frugt, hvis man vil varierer lidt 🙂
Mvh. Trine
Kan de fryses?