Fisk med kartoffelmos og tomatsauce

Ingredienser:
  • 50 g. fisk (torsk, laks, skrubbe el. anden fisk)
  • 1½ dl. kartoffelmos
  • Tomatsauce:
  • 1 ds. hakket tomat
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret basilikum

Damp fisken i en gryde med dampindsats i ca. 5-10 min., eller til den er mør. Imens blendes de hakkede tomater til en glat puré. Hæld tomatpuré i en lille gryde sammen med hvidløg og basilikum og kog det op under omrøring. Hvis ikke du har lavet kartoffelmosen på forhånd, så koges en kartoffel mør i en gryde og derefter moses med en gaffel. Tilsæt evt. lidt modermælk eller drikkeklar MME. Server fisk med kartoffelmos og tomatsauce over.

Fryseegnet: Nej

6 kommentarer
  • Lovise siger:

    Hej 🙂

    Har ikke så meget forstand på fisk – er det noget specielt man skal tage ? Tænker i forhold til ben der evt. Kan være i fisken ..

    Mvh Lovise

    • Hej Lovise.

      Jeg plejer at bruge torsk eller laks, da der er et minimum af ben i, hvis du køber fileterne. Køb gerne fra fiskehandleren, men tjek altid for ben for en sikkerheds skyld 😉

      Mvh. Trine

  • Mai siger:

    Hej Trine,
    Kan man bruge friske tomater (blendet)? I så fald, skal tomaterne skrælles inden de blendes eller skal kernerne fjernes?
    Tak for gode opskrifter 🙂

  • Sofie siger:

    Hvorfor kan denne ret ikke fryses?

  • Catia siger:

    Hvis ikke man har en dampindsats hvordan tilberedes den så?

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This