Havregrød med æble

Portioner: 1

Tid: 10 min.

Ingredienser:
 • 1 dl. finhvalsede havregryn
 • 1½ dl. vand
 • ½ æble, skrællet og revet fint
 • 1 tsk. fedtstof
 • Lidt sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning

Kom vand, æble (lad lidt være tilbage, til topping) og havregryn i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge ca.2-3 min. under omrøring. Tag grøden af varmen og lad det køle en smule af. Tilsæt fedtstof, rør derefter mælk i til det har den rette konsistens.

9 kommentarer
 • Pernille siger:

  Er den fryse egnet?

  • Hej Pernille.

   Jeg vil ikke anbefale at man fryser havregrød ned. Når det tøes op er det bare én stor klump som er svær at røre ud. Men du kan gøre det nemmere for dig selv og lave havregrød i mikroen. Tag ½ dl. havregryn og 1 dl. vand i en mikroovnvenlig skål. Giv det 2 min. ved middel/høj varme, endelig ikke høj varme da det koger over 😉

   Mvh. Trine

 • Maj-Britt siger:

  Hejsa. Super lækkert med en masse inspiration til de små 🙂 jeg undrer mig over, at der i denne opskrift skal mælk/mme i, når der ikke skal i opskriften med havregrød med banan??
  Mvh Maj-Britt

 • Gitte Jensen siger:

  Hej Trine
  Super fed hjemmeside med masser af ideer.
  Vi er herhjemme blevet ret glad for majsgrøden (4-6 mdr), kan man lave denne på samme måde? Altså 2 dl vand og så røre mme pulver i til sidst istedet for fedtstof og lignende
  Mvh Gitte

  • Hej Gitte.

   Mange tak skal du have, det er jeg glad for at hører 🙂

   Ja det kan du sagtens gøre. Du kan evt. tage min opskrift på majsgrød og tilsæt det revne æble, evt. tilsæt en smule mere vand hvis nødvendigt.

   Mvh. Trine

 • Rikke Buhl siger:

  Hej Trine, vi skal til at starte på havregrød. Indtil nu har jeg købt færdig blandet grød , men ville egentlig gerne selv lave det. Dog er jeg lidt skeptisk omkring mme da han kun har fået mm. Kan man lave en havregrød uden mme (jeg har ikke nok til at kunne bruge mit eget mm) ? Grunden til jeg er skeptisk er fordi vi prøvede en periode med Arla baby & me – uden det store held. Og efter det fik han dårlig mave…
  Hvis der skal mme i – hvornår skal pulveret så tilsættes?
  Vh. Rikke

  • Hej Rikke.

   Du kan sagtens undlade mælken i grøden. Hvis grøden er for tyk, så tilsætter du bare lidt mere væde. Hvis du vil tilsætte mme-pulver, så skal det i når grøden er kølet en smule af.

   Mvh. Trine

 • Sanne siger:

  Man kan også lave havregrød med æbler i microovn. De revede æbler, havregryn og vand tilberedes i 2,5 min i microovnen. Det er dejlig nemt 🙂 Lavede en lille portion til min pige i morges for at afprøve.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *