Hæld havregrynene i en blender og blend til fint.
Når grøden skal laves, gøres således:
Hæld en 1/2 dl. havregrynspulver i en skål, sammen med 1/2 dl. kogende vand rør og derefter tilsættes mælken, helst kold da grøden får en passende temperatur. tilsæt smørklat.
Dette kan også gøres med f.eks. hirseflager eller boghvedflager, disse kan så bruges fra 4 mdr. da de er glutenfri.
Fryseegnet: Nej
Kan jeg bruger almindelig havrygryn?
Hej Mishel.
Tak for din henvendelse.
Som der står øverst i opskriften, skal du bare bruge alm. havregryn 😉
Mvh. Trine
Hej det er som om grøden bliver klæg og klumpet. Og det som ikke er klumpet er en tynd sovs.
Hvad gør jeg mon forkert? Tak for en god hjemmeside.
Hej Jane.
Har du prøvet at putte lidt mere gryn i og så røre i skålen imens du putter grynene i, så skulle det gerne blive en fin grød. Du bruger kogende vand ikk?
Mvh. Trine 🙂
Herhjemme er det det eneste den unge dame gider til morgenmad. Dog en afart 🙂 den består af speltflager, havregryn og hirseflager, en kop af hver blendet… Så 40 gram i skålen, 1 dl kogende vand over og så sødmælk til den rette konsistens 🙂
Hej Ak.
Tak for dit fine tip 🙂 – må jeg ligge den på hjemmesiden som en opskrift?
Mvh. Trine
Der bliver ikke nævnt majsmel / fuldkornsmajsmel nogen steder? Kan det gå an.. I forbindelse med Ak’s tip, mon fuldkornsmajsmel og boghvedemel kunne mixes til en 5mdr baby?
Tester smag og konsistens i morgen.. Men er i tvivl om fuldkornsmajsmel er ok før 6mdr?
Hej Trine.
Boghvedemel vil du godt kunne bruge, men fuldkornsmajsmel vil jeg anbefale at de først får fra 6 mdr. Du kan få ganske alm. majsmel i Rema1000 🙂
Mvh. Trine
Hejsa
Jeg har lavet en blanding hvor jeg har blændet dette fint: havregryn, lidt kokus, hørfrø og chiafrø. Er der noget af det som ikke går til 6 mdr?
Mvh Maja