Hjemmelavet “færdiggrød”

Portioner: 8

Tid: 5 min.

Ingredienser:
  • 4 dl. havregryn
  • Når grøden skal laves:
  • 1/2 dl. havregrynspulver
  • 1/2 dl. kogende vand
  • 1/2 dl. sødmælk eller modermælk/modermælkserstatning
  • En tsk. smør

Hæld havregrynene i en blender og blend til fint.

Når grøden skal laves, gøres således:

Hæld en 1/2 dl. havregrynspulver i en skål, sammen med 1/2 dl. kogende vand rør og derefter tilsættes mælken, helst kold da grøden får en passende temperatur. tilsæt smørklat.

Dette kan også gøres med f.eks. hirseflager eller boghvedflager, disse kan så bruges fra 4 mdr. da de er glutenfri.

Fryseegnet: Nej

9 kommentarer
  • Mishel siger:

    Kan jeg bruger almindelig havrygryn?

  • Jane siger:

    Hej det er som om grøden bliver klæg og klumpet. Og det som ikke er klumpet er en tynd sovs.
    Hvad gør jeg mon forkert? Tak for en god hjemmeside.

    • Hej Jane.

      Har du prøvet at putte lidt mere gryn i og så røre i skålen imens du putter grynene i, så skulle det gerne blive en fin grød. Du bruger kogende vand ikk?

      Mvh. Trine 🙂

  • AK siger:

    Herhjemme er det det eneste den unge dame gider til morgenmad. Dog en afart 🙂 den består af speltflager, havregryn og hirseflager, en kop af hver blendet… Så 40 gram i skålen, 1 dl kogende vand over og så sødmælk til den rette konsistens 🙂

  • Trine siger:

    Der bliver ikke nævnt majsmel / fuldkornsmajsmel nogen steder? Kan det gå an.. I forbindelse med Ak’s tip, mon fuldkornsmajsmel og boghvedemel kunne mixes til en 5mdr baby?
    Tester smag og konsistens i morgen.. Men er i tvivl om fuldkornsmajsmel er ok før 6mdr?

  • Maja siger:

    Hejsa
    Jeg har lavet en blanding hvor jeg har blændet dette fint: havregryn, lidt kokus, hørfrø og chiafrø. Er der noget af det som ikke går til 6 mdr?
    Mvh Maja

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This