Læg kyllingen i en stor gryde med vand, så det dækker, ca. 1 l. Bring kyllingen i kog og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt herefter løg, hvidløg, persille, timian og laurbærblad. Lad det simre i 50 minutter, indtil kyllingen er mør og falder fra knoglen. Sæt en stor finmasket si over en gryde, og hælde kyllingen i sien, og lad væsken falde ned i gryden. Pil nu kyllingekødet fra ben og fedt, og læg det i en stor skål, og kassér resten af indholdet i sien. Skær kyllingen i mundrette bidder.
Bring gryden med væske i kog og tilsæt kartoffeltern, reducere varmen og lad det simre i 5-10 minutter eller indtil de er møre. Tag kartoffelternene op fra suppen og blend, hæld herefter væsken tilbage i gryden. Tilsæt kyllingekødet og varm igennem.
Fryseegnet: Ja