Lasagne fra 8 mdr.

Portioner: 4-5

Tid: 30-40 min.

Ingredienser:
  • 1 finthakket løg
  • 25 g finthakket knoldselleri (ca. 1/2 dl)
  • 1 gulerod (finthakket)
  • 1 spsk rapsolie
  • 2,5 dl hakkede tomater
  • 100 g hakket oksekød
  • 1 tsk oregano
  • 1 1/2 dl pasta (for eksempel pastaskruer)
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 2 dl. sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning
  • 25 g mild revet ost

Knoldselleri, løg og gulerod skrælles, vaskes og hakkes fint. Steg det under middel varme i en gryde, de må ikke få farve. Tilsæt de hakkede tomater, oregano og oksekødet, og lad det simre.
Rør melet i mælken, og hæld det i kødsaucen. Lad det koge op under omrøring. Til sidst tilsættes osten. Sæt pastaen over, og lad den koge, til den er næsten klar. Bland pastaen i kødsovsen.
Blend retten, til du får den konsistens, der passer til dit barn.

Hæld blandingen i et lille ovnfast fad og bag det i ovnen i 10 min. ved 175 grader.

Fryseegnet: Nej – kan holde i køleskabet i 2 dage

NB! Vær opmærksom på at baby ikke må få for meget spinat, selleri og rødbede pga. et højt indhold af nitrat. Læs mere om det her

16 kommentarer
  • Mette siger:

    Tak for en god hjemmeside:) hvor mange portioner bliver der af denne opskrift?

    • Hej Mette.

      Denne opskrift giver ca.2-4 portioner, men det kommer selvfølgelig an på hvor meget det lille pus spiser. Men lav den i et lille ovnfast fad. Hvis du ønsker at lave den til resten af familien, ganger du bare opskriften op.

      God aften til dig.
      Mvh. Trine

  • Max Funck siger:

    Hej,

    Fin opskrift – du skriver ovenfor at den skal i et lille fad, men i opskriften nævner du ikke ovn?

    Vh. Max

    • Hej Max.

      Tak for din henvendelse.

      Kan godt se jeg har glemt at nævne det, og man må sige det jo er ret relevant 😉
      Du putter det i det nævnte ovnfaste fad og sætter det i ovnen i 10 min. ved 175 grader.

      Jeg retter selvfølgelig opskriften til.

      Mvh. Trine

  • Max Funck siger:

    Super! Tak 🙂

  • Cylle siger:

    Hvad med lasangeplader?? Skal det ikke ?:)

    • Hej Cylle,

      Billedet er et “model-foto”, i opskriften bruges alm. pasta som erstatter lassagnepladerne som man normalt ville bruge i en “voksen” lassagne 🙂

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      BabyKogebogen.dk

  • Chris siger:

    Hvorfor kan den ikke fryses?
    Det kan lasagne til voksne da sagtens.
    Ellers, fin hjemmeside 🙂

  • Christina siger:

    Kan man skifte pasta ud med lasagne plader?

  • Helene siger:

    Jeg vil bare lige høre, hvor meget babyen må spise og hvor ofte, når nu der er knoldselleri i (nitratholdig grønsag).

  • Lisbet siger:

    Hej Trine
    Har med stor glæde i dag fundet din side. Men der er noget der undre mig.
    Flere af dine opskrifter til overgangsperioden (6-9 mdr) indeholder pasta eller ris. Men ifølge sundhedsstyrelsen publikation “Mad til spædbørn og småbørn” må babyer ikke få dette, før de som minimum er 8 mdr.
    Er der en speciel årsag til, at du ikke følger sundhed styrelsens vejledninger?
    Jeg spørg af interesse og ikke for at være en sur “moggedulle”. Håber ikke du tager mig det ilde op.
    Vh Lisbet

    • Hej Lisbet.

      Det er helt fint du spørger og det viser kun din interesse for hjemmesiden – tak for det 🙂

      Det er meget forskelligt hvad eksperterne mener de små pus må få, hvilken alder, mængde osv. Mine børn har f.eks. fået pasta fra de var 6-7 mdr. men selvfølgelig i meget små mængder og ikke særlig tit. Så grunden til at jeg har lagt nogle få opskrifter ind fra 6 mdr. er for at give inspiration til hvad man kan serverer for de små, hvis mosen skal være lidt grovere og risen ikke er et alternativ. Nogle “babymads-producenter” f.eks. Semper, laver lasagne fra 6 mdr. på glas.

      Mvh. Trine

  • Diana siger:

    Hej
    Hakkede tomater, er det friske eller på dåse du bruger?
    På forhånd tak.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *