Ovnbagte rosmarin-frikadeller

Portioner: 8-10 stk.

Tid: 30 min.

Ingredienser:
  • 300 g. hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1½ spsk. havregryn
  • ½ dl. sødmælk, evt. lidt mere
  • Peber

Tænd ovnen på 200 grader. Rør alle ingredienser, undtagen mælk, sammen i farsen. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt. Pas på farsen ikke bliver for blød. Form farsen til små frikadeller, læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag frikadellerne i ovnen i ca. 20 min.

Fryseegnet: Ja

6 kommentarer
  • Kristina siger:

    Hej.
    Kan disse evt “moses” sammen med kartoffelmosen, så det er lidt nemmere at spise, hvis min søn ikke har tænder endnu? 🙂

    • Hej Kristina.

      Ja det kan du sagtens. Skær evt. frikadellen over, så du kan skrabe det bløde ud frikadellen, det gør det lidt nemmere at mose når der ikke er en skorpe 😉

      Mvh. Trine

  • Mette siger:

    Hejsa
    Hvor mange får du ca af sådan en portion. Har lavet til hele familien 🙂 Og plejer du at skære eller at presse hvidløgen 🙂

    Mvh Mette

  • Catia siger:

    Hej Trine, tak for god inspiration.
    Der står en 1/2 dl sødmælk? Men i følge Sundhedsstyrelsen, må de jo ikke drikke mælk fra koen før efter 12 mdr?

    • Tammy siger:

      Hej Catia
      Du har ret at de ikke må drikke mælk indtil de er 1 år gamle, men de skal faktisk få lidt ko mælk i mad så deres maver vender sig til det.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This