Pro Medicin er til sundhedsfaglige

Har du en sundhedsfaglig uddannelse og mangler brugbar information? Så kan du med fordel tage Pro Medicin i brug næste gang, at du står og mangler noget viden. Det er en vidensportal til lægen, sygeplejersken eller farmaceuten, der mangler noget bestemt information.

Det er en platform, der er fyldt med en masse forskellige information, sådan du er helt sikker på, at du kan finde den information, som du har brug for. Det giver dig som professionel gode muligheder for altid at have nyttig viden tæt på dig. Det kan være vigtigt i diverse situationer, at du har mulighed for at finde noget hurtigt. Det kan også hjælpe din arbejdsdag og gøre dit arbejde mere effektivt, hvis du har en pålidelig kilde, når det kommer til medicin eller anden information lettilgængeligt på telefonen eller computeren.

Hvad kan man bruge Medicin.dk Professionel til?

Du kan bruge Pro Medicin til rigtig meget, hvis du har en sundhedsfaglig baggrund. Det gælder altså både, hvis du er læge, sygeplejerske, tandlæge eller en fjerde ting. Du får adgang til en portal, hvor du kan finde en masse forskellige information.

Det drejer sig om alt fra medicin til forskellige beregnere af BMI eller et andet tal, der kan bruges til at beskrive noget. Det giver dig derfor mange muligheder, som kan gøre dit arbejde nemmere og bedre.

Kvaliteten vil blive bedre, da du hele tiden kan tjekke op forskellige ting, som du er i tvivl om. Du vil derfor også spare en masse tid på at sidde og søge på nettet, hvis det er nødvendigt. Du har derimod med Pro Medicin en kvalitetsbevidst mulighed for at finde information, der er målrettet dig og dit erhverv.

Hurtig måde at genkende medicin

Har du brug for, at du hurtig kan genkende noget medicin? Der kan være flere forskellige situationer, hvor det er vigtigt for dig, at du hurtigt kan finde ud af hvilken slags medicin, som du har fundet, eller en patient har indtaget.

Du kan på Pro Medicin hurtigt og nemt finde ud af, hvilken type medicin der er tale om ved at bruge en række forskellige søgekriterier. Det drejer sig om type, form, farve og præg på tabletten eller kapslen. Det giver dig mulighed for hurtigt at identificere medicinen, ligegyldigt om det er en pille, kapsel eller en tredje medicinform.

Du får seks forskellige valgmuligheder, hvor du herfra kan vælge et bestemt kendetegn eller kendt information. Det kunne f.eks. være type af medicin. Her kan der vælges mellem tre yderligere muligheder, som er kapsler, tablet eller plaster. Så får du vist alle typer af medicin, der er kapsler. Du kan herefter tilføje flere kendetegn på de andre søgekriterier, indtil du får det medicin, som det er.

Det er en yderst effektiv måde, hvorpå du hurtigt kan komme til at navngive medicin, som du umiddelbart ikke kan se, hvad er, hvis der mangler et pilleglas eller noget andet.

Find information omkring forskellige lægemidler og sygdomme

Der er også et register omkring forskellige lægemidler og sygdomme. De er kategoriseret på en måde, der gør det nemt at finde den enkelte sygdom eller det enkelte lægemiddel. Du kan derfor sagtens finde brugbar information omkring en specifik sygdom.

Du starter ude i hovedgrupperne. Det kunne være centralnervesystemet. Herefter bevæger du dig nærmere ind på de enkelte sygdomme. Det kunne være epilepsi. Herefter kommer der en lang og god beskrivelse af sygdommen. Du kan ude i siden vælge de forskellige sektioner i beskrivelsen. Der ligger også de forskellige lægemidler, der bruges til at behandle sygdommen med. Du får derfor som fagperson en gennemgående beskrivelse af sygdommen, og hvordan den behandles. Det giver dig gode forudsætninger for hele tiden at være opdateret på dine patienters sygdom og den medicin, som de får.

Det er også vigtigt, at du ved, hvem der har skrevet teksten. Det et tydeligt angivet, hvem der har skrevet teksten samt deres kilder. Det er også med til at sikre troværdigheden og med til at underbygge, at det er fakta og 100% korrekt.

Behandlinger af forskellige sygdomme

Ved du ikke, hvordan du skal behandle en bestemt sygdom? Det kunne være en virusinfektion eller noget andet, hvor du har brug for at vide, hvordan den sygdom behandles. Der er forskellige vejledninger til behandlinger af sygdomme. Vejledningerne er bygget op på samme måde som registeret med lægemidler og sygdomme.

Du starter ude i en hovedkategori. Det kunne i det her tilfælde være en infektionssygdom. Herefter skal du igen vælge en bestemt sygdom indenfor den kategori. Det kunne være virusinfektion. Når du trykker ind på virusinfektion, så kommer der en overordnet beskrivelse af, hvad en virusinfektion er.

Ude i venstre side kan du så se en helt masse forskellige sektioner omkring typer af virusinfektioner og en vejledning til, hvordan de behandles. Du kan derfor nemt finde information om, hvordan de hyppigste virusinfektioner behandles, sådan du har helt styr på det til næste gang, at din patient får en virusinfektion.

Et eksempel her kunne være influenza. Du kan læse om de typiske symptomer og andet information omkring influenzaer. Her kan du finde en behandlingsvejledning og andet information omkring mulig medicin, og de problemstillinger det medfører. Det giver dig generelt set en meget grundig beskrivelse af sygdommen og dens udfordringer.

Find navne og adresser på apoteker, forfattere eller en medicinal virksomhed

Hvis du ved lige præcis, hvad du leder efter, så kan du også søge på det. Du kan både søge på apoteker eller en bestemt forfatter eller læge. Det kan være, at du skal finde en artikel eller andet, som personen har udgivet. Det kan også være, at du har brug for at finde bestemt virksomhed i forbindelse med noget medicin.

Helt generelt er det her værktøj et smart, hurtigt og responsivt værktøj, der hjælper dig med at lokalisere forskellige apoteker og finde information om det pågældende apotek. Det kan være et telefonnummer, e-mail eller deres adresse, som du skal bruge.

Du kan også finde information omkring forfattere eller referenter for at finde information om dem. Du kan se, hvad deres uddannelse og speciale er, samt hvorhenne i landet de arbejder.

Nemme og brugbare beregnere

Du har også mulighed for, at du hurtigt kan bruge beregnere på siden. Der er en række forskellige beregnere, der kan regne nøgletal ud for dig.

Der er en beregner for BMI, som er en forkortelse for Body Mass Index. Her skal du blot sætte det data ind, som du har for at regne en persons BMI ud på. Det giver en ide om personens vægt i forhold til ens højde. Beregningen kan derfor give en indikation på, om personen er undervægtig eller overvægtig. Der er dog mange andre faktorer, der spiller ind her også.

Du kan også regne Ideal Body Weight ud med en beregner. Legemsoverflade, ækvianalgetiske døgndoser for udvalgte opioder, eGFR ud fra CKD-EPI-formlen, korrigeret legemsvægt/kropsvægt ud. Det er alle beregninger, der ofte bruges. Det er derfor en god ide at bruge dem på Pro Medicin, da du på den måde er sikker på at få det rigtige resultat.

Information omkring særlige patientgrupper

Patientsikkerhed er noget af det vigtigste, når det kommer til at arbejde indenfor sundhedsvæsnet eller sundhedssektoren. Der skal være stor fokus på, at ens patient altid føler sig sikker i ens behandling og udredning.

Derfor er det vigtigt, at du som fagperson er opmærksom på bestemte patientgrupper. Særlige patientgrupper kan være ammende, børn, gravide, nedsat nyrefunktion, nedsat leverfunktion, overvægtige, ældre for blot at nævne nogen.

De har alle sammen forskellige behov, som du bliver nødt til at tage stilling til. Det kan være risici i forbindelse med medicin eller anden behandling. Det er derfor påkrævet af dig, at du har styr på de forskellige patientgruppers behov. Det er blandt andet meget vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan medicin doseres til børn.

Du kan finde information omkring alle de forskellige særlige patientgrupper inde på Pro Medicin, sådan du er klædt godt på til din næste patient fra en særlig patientgruppe.

Vejledning til brug af antibiotika

Antibiotika er en af de former for medicin, de bliver brugt allermest i Danmark. Det bliver brugt til en række forskellige sygdomme, da det er meget effektivt. På Pro Medicin, kan du nemt og hurtigt finde en vejledning til antibiotika.

Du kan både finde en generel guide og beskrivelse af antibiotika. Der er også nogle problemstillinger såsom antibiotikaresistens der bliver diskuteret. Herudover kan du også vælge blandt de forskellige hovedkategorier, som kunne være centralnervesystemet. Her bliver der forklaret, hvordan du skal bruge antibiotika i forhold til det.

Det er en simpel og udførlig vejledning, der helt sikkert vil kunne bistå dig mange gange, hvis du kan have svært ved at huske alle de forskellige ting, der gælder, når der skal bruges antibiotika.