Let damp det hakkede æble eller simre det i meget lidt vand indtil de er møre, blend herefter æblet. Bland mel, havre, hvedekim, bagepulver og krydderier sammen i en skål.
Placer den søde kartoffel i en separat skål og rør langsomt i mælken. Tilsæt æg og bland godt. Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør, indtil alt er godt blandet, rør derefter æblemosen. Hvis du syntes blandingen er for tyk, så fortynd med mælk.
Varm lidt smør eller magarine på en stegepande og lav en valgfri størrelse pandekager. Det anbefales at lave små, da det er nemmere for barnet at håndtere. Pandekagerne er færdige når de har en fin gylden farve på begge sider. De må IKKE blive branket, det kan de små mavser ikke tåle.
Fryseegnet: Ja, men ikke mere end 2 mdr., så bliver de kedelige.
Så æggene skal piskes med håndmixer for sig selv først? Altså før de røres i kartoffel/mælkeblandingen?
Jeg har med STOR succes lavet både dine banan- og broccolipandekager, så jeg er jo nødt til at prøve dem her også 🙂
Hej Susanne.
Ja det er korrekt, men de skal kun lige piskes sammen.
Jeg er glad for at hører du har haft succes med de andre, det er også god snack at have med på farten.
Held og lykke med dem, jeg sikker på de bliver lækre 🙂
Mvh. Trine
Kan man evt lave lidt om på opskriften, så en på 6 måneder må spise dem??
Hilsen Anne
Hej Anne.
Hvis du for god orden skyld fjerner kanelen og sørger for at pandekagerne på ingen måder bliver brankede, så kan du sagtens serverer dem 🙂
Mvh. Trine
Kan man tilsætte noget andet istedet for hvedekim synes ik jeg kan finde det nogen steder ?
Samme spørgsmål omkring hvedekim ? 🙂