Kødboller

Portioner: 10-15 stk.

Tid: 20 min.

Ingredienser:
  • 400 g. hakket svinekød eller kylling
  • 1 æg
  • 1 lille løg
  • 1 tsk. hvidløg pulver
  • Knivspids peber
  • 300 g. frisk spinat, du kan også bruge frossent, bare være sikker på at det er optøet, dryppet af og drænet for vand.

Bland kød og æg i en skål. Sæt en mellemstor gryde over med vand og form massen til kødboller i den ønskede størrelse. Når kødbollerne når overfladen er de færdig, de må endelig ikke få for meget, så tjek evt. ved at skære en over.

Fryseegnet: Ja. Når der nu laves en så stor portion, bliver alle kødboller sandsynligvis ikke spist på en gang. Frys dem derfor ned i små fryseposer.

 

6 kommentarer
  • […] æg skåret i kvarte Mild skæreost i stave Skiver eller stykker af kylling eller kalkun Miniature kødboller lavet af hakket kylling, kalkun, lam eller oksekød Hytteost Rosiner Riskager uden salt Cristini […]

  • Sille siger:

    Hej 🙂

    Jeg havde forstået man godt kunne lave kødboller fra 6-7 mdr hvis bare man “moser” den før de skal spise den… er det forkert? Kan se du har den under 9-12 mdr (min datter er 8,5 mdr)

    VH Sille

    • Hej Sille.

      Ja du kan sagtens lave kødboller til de små på 6-7 mdr. Grunden til at disse ikke er under 6-9 mdr., er pga. spinaten. Der er en del nitrat i spinat, selleri og rødbeder, og det må de små ikke få for meget af. Du kan sagtens lave dem til dit barn, det skal bare ikke have dem hver dag i en hel uge. Du kan også sagens udelukke spinaten fra opskriften 😉

      Mvh. Trine

  • Louise siger:

    Jeg troede ikke der måtte komme hvidløg, løg og peber i til babyer på 6 mdr.
    Er der en opskrift til 6 mdr med kød ? Alt det kød og kylling de må få ?
    🙂

  • Kathrine siger:

    Det er vigtigt at være obs på at babyer ikke må få nitratholdige grøntsager såsom spinat ofte….

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Toolbar CSE Clients Maps Images IPV4 Google Add This