Æblemos

Portioner: 12-15

Tid: 25 min.

Ingredienser:
 • 10 søde æbler skrællede og kernefri i store tern
 • 3 dl. vand

Læg æblerne i en stor gryde og tilsæt vand. Lad dem kog i 1-2 min. og skru derefter ned til middel/høj varme og lad det simre i 10-12 min.

Rør jævnligt i det, så det ikke brænder på og tilsæt evt. mere vand hvis det er fordampet. Hæld vand fra og put det i et blenderglas eller en dyb skål. Blend til en fin puré.

Er super lækkert på en gang grød eller rent mellemmåltid.

P1100346P1100348IMG_0545

21 kommentarer
 • […] Put herefter rosiner i. Lad det småkoge under omrøring i 1-2 min. Tag det af varmen og bland æble- og pæremos i. Server i en dyb […]

 • […] Se opskriften på Butternut squash mos her Se opskriften på æblemos her […]

 • Lisbet siger:

  Kan man fryse det ned?
  Jeg har lavet opskriften igår, og har froset det ned i en isterning bakke.

  Men er bange for det bliver helt brunt når man tøer det op.

  Nogen gode råd?

  Tak for god hjemmeside

  • Noel Christensen siger:

   Hej Lisbet.

   Beklager mit sene svar. Det glæder mig meget at du syntes om min hjemmeside 🙂

   Du kan sagtens fryse det ned. Isterningebakkerne er en rigtig fin løsning og æblegrøden bliver ikke brun, når den tøes op. Til info, så kan man få nogle fine og billige isterningebakker i Ikea, hvis du mangler eller andre får lyst til at prøve. For friskhedens skyld, så frys det ikke mere end to mdr. 😉

   Rigtig god sommer.

   Mange hilsner fra Trine

 • Helle siger:

  Isterningebakker er ikke beregnede til at fryse madvarer ned i, da de kan afgive giftstoffer. De er kun beregnede til vand. Man kan købe bakker specielt designet til at fryse babymos ned i ellers kan man bruge en plastikpose, hvor man hælder en portion i, drejer rundt og sætter fast med en clips, fylder ny portion i drejer rundt og sætter clips i og så fremdeles. Clips kan fjernes når mosen er frossen og man kan så klippe den ønskede mængde af.

 • Camilla siger:

  Husk at isterningebakkerne skal være godkendt til at blive brugt til mad!

 • Helle hasforth siger:

  Ellers hæld den let kølede i en frysepose og sprøjt det ud på et stykke bagepapir i små toppe og kom det i fryseren. Når det er frossen kan toppene hældes i en pose. Så tager man bare et par toppe ud af fryseren.

 • Åse siger:

  Hej
  Først vil jeg sige fantastisk hjemmeside.

  Jeg tænkte om det ville være en god ide at putte svesker i eller er det bedst hver for sig. Det ville jo være en god ide i stedet for at blive ved med grøn allomin. Skal man så putte en pose med 250 gram i eller hvad.

  • Hej Åse.

   Mange tak for din henvendelse, jeg er glad for at du kan bruge siden 🙂

   Jeg ville ikke putte svesker i æblemosen når du laver den, men du kan sagtens lave en gang sveskemos og fryse den ned i små portioner. Når så blyp skal have en gang mos, kan du tilføje sveskemosen efter behag. Hvis de små får sveskemos for tit, kan det nemlig være svært at afvænne de små maver fra det igen.

   God påske, mvh. Trine

 • Eva Andersen siger:

  hvor længe kan æblemos holde i fryseren ???

 • lisbeth Madsen siger:

  Hej Trine.

  Syntes du skal lave et opslag med idéer til madpakken i vuggestuen 🙂
  Min søn på 10 måneder er lige startet, de skal selv have mad med, men jeg mangler idéer 😀

  Tusind tak for alle dine opskrifter 😉

 • Linda siger:

  Hej 🙂
  Super side! Og dejlig nem opskrift – søgte efter æblemos til baby og så kom jeg her til 🙂
  Jeg er netop i gang med æble mosen, men tilsatte lidt pære, da jeg kun havde 7 æbler 🙂
  Det dufter hørligt i køkkenet.
  God weekend.

  • Hej Linda.

   Hvor er jeg glad for at hører at du kan lide siden. Ja det er så dejligt nemt når opskrifterne ligger samme sted 🙂

   Ja det er en nem opskrift og så er det en super idé at putte pærer i, det søder også mosen lidt.

   God weekend, mvh. Trine

 • Rikke siger:

  Hvis man vil, kan man enten fryse skral og kernehus ned til vinteren, eller blot smide det u på græsset så har man billig fuglemad, og ingen madspild 🙂

 • Nadja siger:

  Hvor længe kan æblepureen holde sig i køleskabet?

 • Rune siger:

  Put mosen i fryse poser i et 1,5 cm tykt lag.
  Så kan man knække eller skære det af man har behov for

 • Camilla siger:

  Jeg plejer at fryser alt Mao jeg laver til min datter i silikone muffinsforme og når de er frosne, trykker jeg den ud af formene og ligger den i en pose hvor jeg skriver hvad det er og hvornår det er lavet.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *