Majsgrød

Portioner: 1

Tid: 5

Ingredienser:
 • 2 tsk. majsmel
 • 2 dl. koldt vand
 • 1 tsk. smør eller olie
 • Modermælkserstatningspulver svarende til 2 dl. (Se emballage)

Bring majsmel og vand i kog under omrøring, skrue ned til svag varme og kog grøden under omrøring i yderligere 2 minutter. Tag gryden af varmen, og tilsæt modermælkserstatningspulver samt fedtstof under omrøring.

Tip: Ønskes der en tykkere grød, tilsættes blot mere majsmel.

Majsmel kan bl.a. købes online hos Familieogliv.dk

45 kommentarer
 • Rikke siger:

  kan den fryses?

  • Hej Rikke.

   Jeg tror desværre jeg fik sprunget dit spørgsmål over, det beklager jeg. Men du får hermed et “lidt” forsinket svar 🙂

   Det anbefales ikke at man nedfryser majsgrød, risgrød, hirsegrød og lign. da det bliver lidt ala tapetklister når det genopvarmes. Derimod kan man gemme grøden i et døgn i køleskabet, så lav evt. til to dage ad gangen.

   Mvh. Trine

 • Maria siger:

  Kan man bruge drikkeklar modermælkserstatning?

  • Hej Maria.

   Tak for din henvendelse.

   Jeg anbefaler ikke at erstatte væden med drikkeklar modermælkserstatning. Det kan miste vitaminer og mineraler hvis det varmes op til mere end 50 grader. Men det er ifølge netsundhedsplejersken.dk ikke noget der vil påvirke barnet, da det jo får vitaminer fra anden mad og mælk. Læs evt. nedenstående:

   http://www.netsundhedsplejerske.dk/brevkasse/index.php?option=laessvar&kat=KOST OG ERNÆRING&id=14743

   Du kan evt. gøre det, at du så laver en lidt tykkere grød, prøv f.eks. 3 spsk. majsmel og 1 dl. vand, når det så er blandet godt og er kogt op til en grød, køles det lidt ned og du kan så tilsætte de 2 dl. drikkeklar modermælkserstatning. Pisk det evt. sammen med et piskeris, så det bliver jævnt. Se om det evt. virker?!

   Mvh. Trine 🙂

 • Camilla reiff siger:

  Kan man bruge modermælk i?

  • Hej Camilla.

   Tak for din henvendelse.

   Det kan du sagtens, du tilføjer bare 2 dl. modermælk og undlader vandet og pulveret. Jeg har tilføjet det til opskriften 🙂

   Mvh. Trine

   • camilla reiff siger:

    hej trine
    tak for dit svar 🙂

    tænkte på, er det ikke noget med at modermælk ikke må bliver over 50 grader?

 • Khati siger:

  Hej 🙂
  Jeg har læst et sted at man kan komme den rette mængde mme pulver svarende til det væske man har brugt direkte i og blande det godt sammen. Er det rigtigt, eller skal man blande mme op med vand først ?

 • Line Mathiesen siger:

  Har du en opskrift på mos med boghvedemel?
  Mvh Line

 • Louise siger:

  Hvordan i forhold til at den færdig grød med fx på tur og i forhold til at opvarme den? 🙂

  • Hej Louise.

   Hvis du skal have dem med ud af huset, kan du fra starten af lave grøden en smule tykkere, så du kan tilsætte lidt kogende vand til grøden når skal spises. Så er du sikker på at den ikke bliver for tynd, selvom du tilsætter ekstra væske.

   Mvh. Trine

 • Vivian Christensen siger:

  Hej.
  Vil høre om man godt kan koge vand op, køle det ned til stuetemperatur og så blande mme i og varme det i microvnen som man plejer og så først tilsætte majs- eller rismel efterfølgende og så ryste det godt, så der ikke kommer klumper.
  Er der en årsag til at vand og mel skal koges op sammen, inden man putter mme i ?

  Venlig hilsen
  Vivian

 • Stina siger:

  Er det 2 tsk og ikke 2 spsk?

 • Malene siger:

  Hvordan finder jeg ud af hvor meget modermælkserstatnings pulver jeg skal bruge?
  Jeg har Arla pulver hvor man blander 6 skefulde i 180ml. Vand.
  Hilsen Malene

 • Camilla siger:

  Hejsa. Først og fremmest tusind tak for en fantastisk hjemmeside og dit store arbejde med at hjælpe os andre.

  Mine spørgsmål er;
  – Hvorfor er det kun nogle af opskrifterne til 4-6md babyer der indeholder ekstra fedt?
  – Hvordan ved jeg hvornår der skal ekstra fedt i hvis jeg vil eksperimentere lidt på egen hånd?
  – Skal der altid mme i (jeg ammer ikke) og hvor gammel skal baby være før jeg kan standse med mme i grød/mos?

  Knus fra Camilla & Anton (4md)

  • Hej Camilla.

   Mange tak, jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne 🙂

   – Ren frugtmos tilsættes normalt ikke fedtstof, da det oftest bruges som topping.
   – Det er noget du skal prøve dig frem med. Jeg har f.eks. altid tilsat én tsk. fedtstof i mine børns grød/grøntsagsmos o.lign.
   – Det bør man gøre indtil barnet er 12 mdr. gammel. Vær opmærksom på at nye undersøgelser viser at små børn ikke må få komælk det første år. Du kan læse mere om det på Sundhedstyrelsens hjemmeside.

   Mvh. Trine

 • Sabrina siger:

  Hvor mange skeer mme hvis man bruger allomin?

 • Camilla siger:

  Hejsa

 • maria siger:

  Min bæbs spiser pt risgrød om morgenen, men har luge læst de nye anbefalinger.
  Da han lige er begyndt prøvede vi først bare med det færdige pulver halløj fra semper. Der har han spist sig mæt i 1dl vand oh det der pulver.

  Ville det så ikke passe at dele denne opskrift op i to og gemme til dagen efter? Eller mætter majsmel mindre end det ris? Og hvordan opvarmer man så næste morgen ? 🙂
  Er det en dårlig ide evt. At lave noget frugt mos og putte oven på/blande i?

  • Hej Maria.

   Det kan du sagtens. Sørg for at du deler majsgrøden op inden du tilsætter MME og at det resterende gemmes i en tætsluttet beholder. Mig bekendt mætter ris ikke mere end majs. Du opvarmer majsgrøden i microovnen ved ca.15-20 sek. Frugtmos er en rigtig fin måde til at gøre grøden mere interessant for baby, men også så gråden får lidt flere smagsnuancer.

   Mvh. Trine

 • Ann-Louise siger:

  Kan majsmel og vand i laves i Microovn og så derefter komme mme i?

 • Luisa Madsen siger:

  Jeg er pt igang med din opskrift, men de 2 DL vand og 2 teskeer synes jeg er MEGET MEGET tynd i gryden. Er det meningen?

  • Hej Luisa.

   Så snart der kommer varme undergryden og det kommer i kog, så tykner det 🙂

   Mvh. Trine

   • Luisa Madsen siger:

    Hej Trine..
    Ja det fandt jeg ud af 😀
    Men synes nu den smagte meget tam og af ingenting? Skal der andet i under opkogning?
    Jeg har lavet det her til aften som et forsøg inden imorgen formiddag/middag, så det blev kølet ned og sat i køleskab.

    Skal der ikke andet i end mme imorgen efter opvarmning? Og er det 5 måleskeer mme til 100 ml, som jeg har fået at vide andet sted?
    (Jeg hældte grøden over i avent opbevaringsbøtte, så kunne se den nåede op til 100 ml og vejede 101 gram, grøden alene.). Jeg deler den dog op imorgen til 50 ml grød, er det så bare 2,5 måleske mme?
    Vi har blå allomin herhjemme, hvor 90 ml vand dog er 3 måleskeer (1 pr 30 ml) så jeg er meget i tvivl og forvirret..

    Vh Luisa

 • Mai siger:

  Jeg skal lige forstå det rigtigt – hvis man laver til to dage, så skriver du, at majsgrøden deles op inden MME tilsættes samt, at jeg dag 2 opvarmer majsgrøden i microovnen ved ca.15-20 sek.
  Hvornår tilsættes MME så dag 2? Skal MME tilsættes før eller efter at majsgrøden er opvarmet (og skal den koge?)

 • Heidi Skibsted siger:

  Hej

  Jeg er startet op med grød til min datter. Jeg har malket ud, men grøden klumper, når jeg tilsætter det. Jeg vil derfor overgå til MME.

  Kan jeg lave grøden på vand og blot blande MME pulver i bagefter eller skal det blandes til mælk først?

  Er det bedst at tilføre fedtstof eller lave det på ren MME?
  Jeg vil nemlig helst, at hun får så lidt MME som muligt pga hendes mave. Kan jeg så komme mindre pulver i og dermed stadig tilføre fedtstof?

  Mvh Heidi

 • Sophie siger:

  Er det nødvendigt at koge grød lavet på mel? Kan man ikke nøjes med at blande med kogende vand? På forhånd tak for svar ?

 • CN siger:

  Hej 🙂

  Hvis man fx laver Majs, hirse, eller risgrød til 2 dage og stiller på køl, kan man så godt opvarme det i mikro dagen efter? Selvfølgelig den portion barnet ikke har spist af.

 • Kasper siger:

  Hej. Der er ingen der skriver eller spørg omkring fedt ? Fedt er jo det mest vigtigste for en babys hjerne de første to år hvis den skal udvikle sig godt. Så skal der fedt i? Eller det derfor man kommer mme i?

 • Mette Rosa siger:

  Hej 🙂
  Tak for super hjemmeside
  kan man lave hirse/ majs/ risgrød uden mælk/ erstatning???
  Vi er ved at ræset for mælkeallergi ?

 • Julie siger:

  Hej. Jeg har købt fuldkornsmajsmel, må jeg bruge det? Min søn har ikke fået skemad før. Men skal snart begynde på det.

  Hilsen Julie

 • esther siger:

  Jeg er kyn begyndt at introducere mad til min datter. Hun lever derfor af min brystmælk. Er det så nødvendigt at pumpe ud og tilsætte mælk?

 • Malte siger:

  tror jeg holder ingredienserne hæmlig for min klasse i fremlæggelsen ps kan man bruge mælk i stedet for det andet

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *