Yoghurt med havregryn og frugt

Portioner: 1

Tid: 2 min.

Ingredienser:
 • 2 dl. yoghurt naturel, gerne 3,5%
 • 2 spsk. havregryn
 • ½ dl. frugtmos

Kom yoghurten i en skål og bland havregryn i og lad det trække i 1-2 min. Bland herefter den valgte frugtmos i, brug f.eks. æblemos, jordbærmos eller mangomos. Dette er super lækkert som en lille snack om eftermiddagen, så er der stadig plads til aftensmaden.

3 kommentarer
 • Anne siger:

  Hvornår må de få yogurt, og hvilken? 🙂

  • Hej Anne.

   Hermed citat fra faglært person, Helen (netsundhedsplejersken.dk):

   “Fra 6 måneders alderen må barnet gerne tilbydes lidt sødmælk men din dreng skal være 9 måneder inden sødmælk eller komælksprodukter generelt udgør en større del af hans indtag og han vil indtil han er 12 måneder gammel fortsat have behov for enten at blive ammet eller få modermælkserstatning.

   At han kan tilbydes sødmælk og sødmælksprodukter i denne alder betyder således ikke at du skal begynde at give ham dette dagligt. Hvis han har lidt diarré eller lignende, så kan det være helt relevant at tilbyde ham A38 med lidt revne æbler, men han skal ikke have det hver dag. Anbefalingerne om sødmælk, hænger mere sammen med at han på den måde kan få mad som du selv spiser. Du behøver altså ikke lave specielle retter til ham, han kan få samme kartoffelmos, samme sovs på sin mad osv. hvis du har lavet det med sødmælk.

   Ymer, ylette og kvark anbefales ikke til børn under 12 måneder på grund af det meget høje proteinindhold. Vælger man at give sit barn surmælksprodukter er det vigtigt at man vælger produkter lavet på sødmælk, det vil sige med 3,5% fedtindhold. Det kan være f.eks. tykmælk eller A38. Efter 12 måneders alderen tilbydes barnet letmælk og de meget fedtfattige produkter som skummetmælk, minimælk og kærnemælk bør barnet først tilbydes omkring 3 års alderen.”

   Håber du kan bruge det 🙂

   Mvh. Trine

 • Lina Hajjar siger:

  Hej. Er den fryseegnet?

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *